Autor: Indrek Kald • 1. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Egon Mats: merel saan maistest muredest eemale

Ehitusfirma Nordecon suuaktsionäri Egon Matsi jaoks on merel käimine mõnus kulgemine ja maistest muredest eemale saamine.

"Kui kailt on otsad antud, oledki merejõudude vallas ning mõtled eelkõige järgmisele sadamale, seal sildumiskoha leidmisele ja sildumisele," rääkis ta ajakirjale Navigaator. "Kui sihtsadam välja valitud, kulub vahepealne aeg seiklustele ja navigeerimisele," lisas ta.

Matsi hooaeg kestab mai lõpust septembrini. Ehitusettevõtja kinnitusel hindab ta meresõidu juures rohkem kvaliteeti kui kvantiteeti, tema jaoks on oluline näha, nautida ja rahulikult kulgeda.

"Merel olles tajud, et pead kõigega toime tulema, oskama teha õigeid otsuseid. Selleks pead olema piisavalt enesekindel, kuid kindlasti tajuma ohte, mis võivad ootamatult tekkida," selgitas ta.

Matsi esimene alus oli seitsmemeetrine mootorpaat. Nüüd sõidab Tallinna Jahtklubi juhatuse liige 13,5meetrise Suurbritannia mootorkaatriga Princess P42. See on tema sõnul ideaalne alus nii meie kui ka Soome ja Rootsi vetes sõitmiseks: piisavalt suure merekindlusega iga ilmaga sõitmiseks ning samas piisavalt väike, et mahtuda igasse sadamasse.

Egon Mats oli Nordeconi eelkäija Eesti Ehituse üks asutajaid. Praegu on ta mitme ettevõtte nõukogu või juhatuse liige, näiteks Matek, Lasita Aken, International Baltic Golfmarina, Lohusalu Sadam. Ka on Mats ehitusmaterjalide tootjate liidu juhatuse liige, jahtklubide liidu juhatuse liige ning Tallinna Jahtklubi kommodoor.

Mullu sügisel ilmunud Äripäeva Rikaste TOPis oli Mats 201. kohal 10,4 miljoni euro suuruse varandusega.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785