Autor: Alyona Stadnik • 31. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnu Keskuse laiendus on lõpuks alanud

Nordeconi endised juhatuse liikmed, kes mullu asutasid oma ettevõtte Ehitustrust LE OÜ, liikusid tegevusega Tartust väljapoole, hakates Pärnu Keskusele juurdeehitust rajama.

Projekti maht on üle 6 miljoni euro, laiendusse tulevad meelelahutus- ja kaubanduspinnad. Pärnu Keskuse juurdeehituse hange on kestnud poolteist aastat ning oma pakkumise on esitanud neli ettevõtet. Keskuse juurdeehitus algas märtsis ning peaks järgmise aasta maiks valmis olema. "Nii pikalt ei ole ühe objekti pakkumisprotsess minu rohkem kui 15aastase kogemuse jooksul veel kestnud," tunnistas hanke võitnud Ehitusturst LE OÜ juhatuse liige Kaido Somelar.

Tema sõnul on ettevõte selle nimel pikka aega tööd teinud ja nüüd lõpuks on see hakanud vilja kandma. Läbirääkimisi pidas Ehitustrust tellijaga PK Arendus alates eelmise aasta oktoobrist.

PK Arendus OÜ juhatuse liikme Jaan Loti sõnul oli Pärnu Keskuse protsessi venimise taga kaks põhjust. "Kuna tegu on keerulise ehitusega, siis ei saanud me õiget hinda, mis meie äriplaani mahuks. Teine põhjus oli lubade ja kooskõlastuste saamine, mis võttis rohkem aega, kui meie olime esialgsete plaanide järgi mõelnud," selgitas ta.

Lott selgitas, et selle pooleteise aasta jooksul on nad teinud ettevalmistustöid. "Ei ole paigaltstart," märkis Lott.

Laienemine peab keskuse toimivaks muutma. "Praegu on see pooleli jäänud projekt, mis ei ole esialgset kavandatud mahus realiseeritud ja seetõttu ei ole korralikult funktsionaalne," tõdes Lott. 

Mis oli Ehitustrusti eeliseks ja kuidas kommenteerib laienemist Port Arturi omanik, loe tänasest Äripäevast.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785