27. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EfTENi kinnisvarafond toodab eestlastele tuleviku pensioni

EfTEN Kinnisvarafond meelitas aprilli lõpus pensionifondidelt ja teistelt investoritelt välja ligi 15 miljonit eurot ning kasvatas sellega investorite panust fondis peaaegu kolmandiku võrra.

Peamiselt ostsid ärikinnisvarasse investeerivalt EfTENilt osakuid pensionifondid, mis investeerisid kinnisvaraarendustesse kokku 12 miljonit eurot. Tänu viimasele rahakaasamisele kasvas EfTENi kinnisvarafondis pensionifondide osalus poole võrra ehk rahaliselt ulatub nende panus 30 miljoni euro juurde.

Pensionifondidest investeeris kevadel EfTENisse suurima osa ehk 7,6 miljonit eurot LHV. LHV Varahalduse juhatuse liige Mihkel Oja sõnas, et EfTENi fondi eelis on vähene volatiilsus ja kinnisvara üldine hinnatõus, mistõttu saab teenida investeerimisobjektide turuväärtuse kasvust.

Samuti loodab ERGO kinnisvarahindade tõusust kasu lõigata. “Investeerisime EfTENi fondi, kuna kohaliku ärikinnisvara renditootlust võib võrreldes paljude muude varaklassidega pidada vähemalt heaks,” ütles ERGO pensionifondide fondijuht Madis Reinumägi. Reinumägi ei soovinud öelda, kui suure summa eest nad kevadel osakuid juurde ostsid. ERGO on investeerinud EfTENisse 1,7 miljonit eurot, mis tähendab, et peaaegu 4% ERGO vahenditest on EfTENisse paigutatud.

Danske Eesti pensionifondid on EfTEN Kinnisvarafondi omakapitali investeerinud üle 8 miljoni euro. Viimase aktsiaemissiooni käigus lisasid nad 2,95 miljonit eurot. “Soovisime, et oma pensioniklien­tide ees hoolsuskohustuse täitmiseks ja pideva informeerituse tagamiseks saame osaleda fondi nõukogu töös ja tegemist ei oleks n-ö musta kastiga,” ütles Danske Capitali pensionifondide juht Martin Hendre.

Loe pikemalt 27. mai Äripäeva paberlehest. 

Autor: Katariina Krjutškova Raivo Sormunen

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785