Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 17. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna teed ja tänavad saavad täiendavalt 4 miljonit eurot

Tallinna linnavolikogule esitatud 2013. aasta esimese lisaeelarvega eraldatakse Tallinna teede ja tänavate korrashoiuks täiendavalt 4 miljonit eurot.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar juhtis tähelepanu, et Tallinn on vaidlustanud halduskohtus valitsuse määruse, millega omavalitsustele teedel ja tänavate korrashoiuks aktsiisivahendeid eraldati.

„Meie hinnangul ei taga täna kehtiv kord kohalikele omavalitsustele teehoiu kulude katmiseks piisavat rahastust,“ tõdes Savisaar. „Tallinn on valmis seisma teekasutajate ja kütuseaktsiisi maksjate huvide eest, seetõttu võtsime äärmuslikuma võimalusena ette isegi kohtutee, et sundida valitsust oma kohustusi täitma.“

Linnapea sõnul on tasuta ühistransport esialgsete andmete kohaselt kasvatanud ühissõidukikasutajate arvu umbes kümnendiku võrra ning linna liiklusvood on vähenenud hinnanguliselt ligikaudu 15 protsenti.

„Ühistranspordi paremaks korraldamiseks ning ühissõidukijuhtidele keskmiselt 6% palgatõusu tagamiseks on lisaeelarves ühistranspordile ette nähtud täiendavalt 1,5 miljonit eurot,“ ütles Savisaar.

Tallinna linnavolikogule esitatud 2013. aasta esimese lisaeelarvega eraldatakse lisaraha eeskätt kolmele tegevusvaldkonnale - haridus, teede ja tänavate korrashoid ning linnatransport. Lisaeelarvega eraldatakse täiendavalt raha, kokku 1,5 miljonit eurot ka investeeringuteks - Tallinna Loomaaia paksunahaliste väliekspositsiooni sadevee kanalisatsioonitrasside rekonstrueerimiseks, Rahvarinde muuseumi ruumide remondiks ja sisustamiseks, Õpetajate maja ruumide remondiks, Pirita Spordikeskuse filiaalides ja Pääsküla noortekeskuses remonditööde teostamiseks. Lisaks saavad uue kuue neli kesklinnas asuvat mänguväljakut, Nõmme linnaosas valmib aga sügiseks saun ja spordisaal.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785