7. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Külma talve tulemus: madalaimad kulud renoveeritud majades

Eesti Korteriühistute Liit uuris küttekulude kohta ka märtsikuus, mis väidetavalt oli viimase veerandsaja aasta käredaim - selgus, et mujal Eestis tuli ruutmeetri kütmise eest tasuda rohkem kui pealinnas

Korteriühistute andmetel tuli märtsis Tallinnas ühe ruutmeetri küttehinnaks keskmiselt 1,64 eurot ning teistes linnades 1,76 eurot.

“Parimad tulemused on saavutatud täielikult renoveeritud kortermajades, mis ületavad ka viimasel kümnendil ehitatud elamute omi," ütles Eesti Korteriühistute Liidu (EKÜL) Tallinna ja Harjumaa büroo juhataja Raimo Jõgeva.

Jõgeva sõnul saavutati head tulemused tervikrenoveeritud korteriühistutes - näiteks Tallinnas Õismäel asuva majale paigaldatud päikesepaneelid  toootsid vVeebruaris elektrienergiat 0,766 KWh ja märtsis juba esimese 12 päevaga 1,06MWh.

“Soodsam küttekulu oli veebruaris 5,92 KWh ja 0,62€ 1m² kohta, mis on keskmiselt 6 korda väiksem kõige suuremate küttekuludega majadest," märkis Jõgeva.

Varasematel aastatel erinesid korterelamute näidud üle 11 korra. “See näitab terviklike renoveerimistööde suurt kasvu, millega on saavutatud märkimisväärne energiasääst. Osaliselt renoveeritute puhul on sääst oluliselt väiksem. Parimate küttekulude näitajatega korteriühistutes on ka elanike suurim rahulolu ja tunduvalt väiksemad maksed,” selgitas Jõgeva.

Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) asutati 17. aprillil 1996 Rakveres.

Organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785