18. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehituse ekskavaatoreid tootev Jaapani ettevõte Kobelco naaseb Eesti turule

Konekesko sõlmis lepingu ekskavaatoreid tootva Jaapani ettevõttega Kobelco Construction Machinery Co., kes soovib jõulisemalt siseneda Euroopa turule. Enne kasutas Kobelco oma koostööpartneri CNH Global müügivõrku, nüüd naasevad jaapanlased iseseisva müügivõrgustikuga, mille esimeseks esindajaks sai Konekesko.

„Me taastame olukorra, mis meil oli 10 aastat tagasi, mil Konekesko turustas Soomes ja Baltimaades Kobelco ehitusmasinaid,“ sõnas Konekesko Ltd. tooteliinidirektor Riku Rahikka.

Konekesko Eesti ehitusmasinate osakonna juhataja Martin Otsa sõnul on Kobelco teinud Konekeskoga koostööd juba rohkem kui 30 aastat. Eesti turul müüdi nende ekskavaatoreid 1990ndatel ja 2000ndate alguses.

„Eestis on paljudel ehitusettevõtetel Jaapani Kobelco masinate kasutamise positiivne kogemus. Kobelco kaubamärk on hästi tuntud ja kõrgelt väärtustatud ning seetõttu usun, et kvaliteetsed ja autentsed sinised ekskavaatorid leiavad taas tee ehitusplatsidele üle kogu Eesti,“ sõnas Ots.

Konekesko on Kobelco ekskavaatoreid varem turustanud Soomes, Balti turgudel ja Venemaal.

Soomes on uusi Kobelco siniseid ekskavaatoreid võimalik näha septembri alguses messil MAXPO 2013. Esimesed Kobelco ekskavaatorid saabuvad Balti riikidesse 2013. aasta lõpus.

Kobelco Construction Machinery on Jaapani ekskavaatoritootja, kontserni Kobe Steel Group kuuluv ettevõte. Kobelco tootis oma esimesed ekskavaatorid juba 1930ndatel. 2012. aastal valmis Kobelcol Hiroshimas uus, tema kõige kaasaegsem ja tõhusam ekskavaatoritehas, tootmismahuga üle 11 000 ühiku aastas.

Konekesko Eesti AS on ehitus- ja materjalikäsitlusmasinate ning põllumajandustehnika müügile, turustamisele ja müügijärgsele teenindamisele spetsialiseerunud ettevõte. Aastal 2012 oli Konekesko Eesti AS müügitulu 31,3 miljonit eurot ja töötajate arv aasta lõpu seisuga 52.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785