17. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusettevõtjate soovitused töö efektiivistamiseks

Eelmisel nädalal toimunud Ehitusuudiste poolt korraldatud efektiivsuse päeval andis ehitussektoris tegutsevad ettevõtjad soovitusi, kuidas muuta ettevõtte tegevus senisest tõhusamaks.

Soovitusi jagasid Saajos tegevjuht Jaan Allem, Skanska juhatuse esimees Andres Aavik, EA Rengi asutaja Jüri Rass

Pane selgelt paika tellimuste täitmise pingerida.

- Teavita kliente tegelikust tarneajast. Räägi ausalt.- Otsi renditööjõudu ja allhanget väljastpoolt.- Rakenda julgemalt kõrgema tasuga üleajatööd.- Tee selgeks, mille eest tootmises palka saab.- Kutsu kokku üldkoosolek ning tee kõigile selgeks, et töösse tuleb suhtuda peremehe-, mitte moonakamentaliteediga. Moonakamentaliteediga tehakse asjad kiiresti ära, et need kaelast saada, mitte hästi ja õigesti. - Räägi inimestega. Töölistel on tänu praktilistele kogemustele tohutult efektiivsust parandavaid nõuandeid.- Timmitud ehituse (Lean Construction) põhimõtete rakendamine: tegevust analüüsitakse, saadakse tagasiside ning korrigeeritakse. Selle eelduseks on avatud suhtumine ja koostöö osapoolte vahel.- Standardimine. Skanskas on pidevas kasutuses näiteks Soomes välja töötatud korter- ja väikemajade projekteerimise juhendid ning standardlahedused.- BIM-tehnoloogia. BIM-projekteerimisel luuakse virtuaalne kolmemõõtmeline mudel, mis sisaldab valmiva hoone kõiki olulisi parameetreid.

Kuidas muuta oma ettevõte senisest efektiivsemaks saab praktilisi soovitusi ning selgeid näpunäiteid 9. mail toimuval Ehitusuudised.ee sündmusel "Ehitaja meistriklass: efektiivsuse tõstmise tööriistad ehituses". Täpsemat informatsiooni leiad sündmuse kodulehelt .

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785