Autor: Romet Kreek • 11. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko plaanib midagi uut

Merko Ehitus teatas üleeile õhtul finantseesmärgid kuni aastani 2018, kus on investorite jaoks nii mõndagi huvitavat ja olulist.

Merko Ehituse nõukogu tõdes, et 2010. aastal seatud finantseesmärgid väljastpoolt Eestit teenitavate tulude osakaalu ja omakapitali tootluse osas on viimasel 3 aastal jäänud saavutamata.

Arvestades Balti riikide ehitus- ja kinnisvaraturu lähiaastate nõrka kasvuväljavaadet, üldist madalat intressikeskkonda ning samuti ettevõtte kõrget omakapitali baasi, on strateegia ja finantseesmärgid suunatud investeeritud kapitali tootluse parandamisele ja bilansi struktuuri efektiivsemaks muutmisele, teatas ettevõte börsile.

Suurim üllatus oli aga see, et soovitakse leida täiendavaid tuluallikaid ehituse ja kinnisvaraarenduse kõrval, et tasakaalustada majandustsükli negatiivseid mõjusid ning vähendada sõltuvust riigihangetest. Ka otsib ettevõte võimalusi strateegiliste osaluste omandamiseks ettevõtetes, mis tugevdavad kasvuperspektiive. Sellest võib lugeda välja, et plaanitakse mõnes täiesti uues valdkonnas tegutsema hakata.

"Ka meile tundusid esmapilgul kõige loogilisematena ehitusega seotud valdkonnad, kuid ettevõtte sõnumit arvestades, ei täidaksid need majandustsükli negatiivsete mõjude tasakaalustamise eesmärki," kommenteeris LHV panga analüütik Joonas Joost. "Ka rendipindade arendus oleks siiski kinnisvaraarendus, millele lisaks täiendavaid tuluallikaid otsitakse. Seega võib sõnumist välja lugeda kavatsust kaaluda sisenemist mõnda täiesti uude valdkonda."

Pikemalt loe Merko võimalike uute plaanide teemal tänasest Äripäeva paberlehest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785