3. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Videointervjuu investoriga: Eesti eelised ja puudused  avatud investeeringutele

Eestis juba seitse aastat tegutsenud itaallasest investor Roberto De Silvestri sõnul on praegu õige hetk panustada Eesti riigil rohkem investorite siia meelitamisele, kaasates selleks laenuraha.

 

"Eestil on praegu väga hea krediidireiting, väga paljud räägivad inglise keelt, bürokraatia on madal. Investorid, kes Eestisse tulevad on nendest näitajatest positiivselt üllatunud. Siin on toimunud 10 aasta jooksul rohkem kui ükski investor osanuks ette kujutada. Kurb tõsiasi on see, et enamik inimesi ei tea Eesti kvaliteedist midagi. Ses osas peab Eesti midagi tõsist ette võtma, et parandada kommunikatsiooni investorite suunas, et neid siia meelitada," märgib Silvestri

"Üks suurim puudus on Eesti see, et siia on väga keeruline tulla – lennuühendused on puudulikud, taristu, sh teed pole veel jõudnud Euroopa tasemeni. Ja põhiline puudus on ikka see, et riik on enamikule investoritele ikkagi veel tundmatu," toob Silvestri välja.

"Investoritele on oluline elanikkonna jõukus. Eesti probleem on ikka see, et väga palju noori inimesi läheb välismaale. Aga miks? Sest Eestis puuduvad piisavad võimalused rahuldada noorte inimeste ambitsioone, maksta konkurentsivõimelist palka," ütleb Silvestri.

"Eestil on selle olukorra parandamiseks mitmeid võimalusi. Esiteks – avaliku sektori võlg on väga madal, kuid seda natukene suurendades on Eesti ikkagi madalaima võlakoormusega riik Euroopas. Selle rahaga tuleb luua uusi võimalusi, uusi töökohti, parandada kogu riigi taristut, panustada rohkem suuremate ettevõtete siia meelitamisele ning investeerimisele. See annab panuse tõsta Eesti elanikke jõukust. See on investoritele väga oluline, sest praegu on paljud investorid olukorras, kus investeering arendamisele on suurem kui reaalsed turuhinnad, millest investorid huvitatud ei ole," ütles Silvestri.

"Oluline on tõsta palkasid, luua uusi töökohti. See on väga positiivne, et valitsus on olnud siiani konservatiivne, kuid nüüd on parim aeg võlataset veidi tõsta ning laenurahaga panustada õigetele asjadele, et luua võimalusi suurematele investeeringutele," märkis Silvestri lõpetuseks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785