Autor: Rainer Saad • 28. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohus ei rahulda Riigi Kinnisvara hagi Tallinna Vee vastu

25. veebruaril jättis Harju maakohus täies ulatuses rahuldamata ASi Riigi Kinnisvara (RKAS) hagi Tallinna Vee vastu, kirjutab Äripäev.

Kohus leidis, et Tallinna Vesi on kohustatud täitma ning järgima Tallinna linna veehinna määrusi, millest ei tulene erandit Tallinna vanglale ega RKAS-ile. Seetõttu ei olnud Tallinna Veel õigust ega võimalust osutada neile juriidilistele isikutele teenust füüsilisele isikule kehtestatud hinnaga, teatas Tallinna Vesi börsile.  

Vastupidine tegevus oleks tähendanud õigusaktide rikkumist. Kohus juhtis tähelepanu asjaolule, et RKASil oli võimalus taotleda Tallinna linnavalitsuselt erandi tegemist Tallinna vanglale (mida RKAS ka taotles 2005. aastal) ning kui linnavalitsus keeldus erandi tegemisest, oli RKASil võimalik keeldumine vaidlustada halduskohtus - mida RKAS ei teinud.

RKAS on 100% riigi omandis äriühing, mis vaidlustas Tallinna Vee erastamise aluseks olnud kahesed tariifid, väites, et Tallinna vangla osas RKASiga  juriidilise isiku tariifiga arveldamine olevat ebaseaduslik ning arveldama peaks füüsilisele isikule mõeldud tariifi järgi. RKAS nõudis Tallinna Veelt väidetavalt tekkinud kahju kompenseerimist summas 301 987,35 eurot, selgitamata nõude õiguslikku alust.

Riigi Kinnisvara ütles ehitusuudistele, et RKAS ei nõustu esimese astme kohtu põhjendustega ja kaalub kohtuotsuse vaidlustamist Tallinna Ringkonnakohtus.

Eelmise aasta 31. augustil esitas RKAS hagiga sarnastel alustel kaebuse ka Tallinna linna vastu, seekord halduskohtule. Nii halduskohus kui ka ringkonnakohus jätsid RKASi kaebuse rahuldamata ja riigikohus ei võtnud asja menetlusse. Ringkonnakohus järeldas nüüdseks jõustunud lahendis muuhulgas, et Tallinna linna veehinna määrused ei ole ilmselgelt tühised, vaid kehtivad.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785