26. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CM: Wienerberger AS kutsub ilusa ahju konkursile

Alates selle aasta algusest kutsub Wienerberger AS kõiki ahjude, kaminate ja välistingimustes tulekollete omanikke ja ahjumeistreid, pottseppi „Ilusa ahju konkursile“, et valida välja parimad ja ilusaimad kolded ning nende tellijaid ja ehitajaid ka vääriliselt autasustada.

„Ilusa ahju konkurss“, nagu nimigi ütleb, on konkurss ilusaima tellistest ahju, kamina ja välistingimustes kasutatava grillahju, kamina, pliidi või muu taolise kolde leidmiseks.

Wienerberger ootab fotosid kõigilt, kes on küttekolde ise ehitanud või lasknud ehitada. Oodatud on 3 eri-ilmelist ja ilusat pilti, mida on võimalik üles laadida konkursi kodulehele www.ahi.ee. Konkurssi lõpptähtaeg on 31.10.2013.

Konkursi auhind - 1000 Eurot iga kategooria võitjale

Konkursile on oodatud oma töid esitama ka ahjumeistrid ja pottsepad. Iga kategooria võitja preemiaks on 1000 Eurot, millest saab küttekolde tellija/omanik 500 Eurot ning küttekolde ehitaja 500 Eurot.

Kõige ilusama ahju, kamina ja väligrilli valib välja žürii aga ka rahva lemmik saab magusa preemia

Ka inimesed väljaspool žüriid saavad oma sõna öelda. Rahva lemmiku valimiseks tuleb külastada "Ilusa ahju konkursi" galeriid ning anda hääl oma lemmiku poolt. Projekte hinnatakse kuude kaupa – jaanuaris laekunud töid hinnatakse vaid jaanuaris, veebruaris laekunud töid vaid veebruaris jne.

Igal kuu esimesel päeval avaldatakse eelneva kuu võitja ehk kõige enim hääli kogunud projekt. Kõikide kuude võitjate vahel selgitatakse välja rahva lemmik, mille hääletus toimub 1. novembrist kuni 31. detsembrini 2013 ning ilusaimaks hääletatud ahju, kamina või väligrilli omanik ja pottsepp saavad vääriliselt premeeritud.

Žürii poolt valitud võitjad avalikustatakse 2014. aasta alguses pidulikul vastuvõtul.

Konkursi kriteeriumid

Konkusile on oodatud Wienerbergeri TERCA tellistest ehitatud või tellistega viimistletud:

• ahjud;• kaminad;• välistingimustes kasutatavad grillahjud, grillid, suitsuahjud, kaminad ja pliidid.

Projekti esitamise kriteeriumid:

• suur osa küttekoldest peab koosnema vähemalt ühest TERCA keraamilisest tellisest;

• projekti lõpetamistähtaeg oli 2008. aasta või hiljem;• uued ning ka hästi ja huvitavalt renoveeritud kolded on teretulnud

Nõutud andmed saab sisestada konkursi kodulehel "Ilusa ahju konkursi" osalusankeeti. Pildid peavad olema suure resolutsiooniga – lühem külg vähemalt 2000 pikslit.

Pildid tuleb enne üleslaadimist pealkirjastada projekti ja omaniku nimega (näiteks Ilus_ahi_Safarist_Eesnimi_Perenimi). Võistlustööde esitamise viimane kuupäev on 31.10.2013

Kategoooriad

Auhinnad vastavate kategooriate parimate projektide vahel jagunevad järgmiselt:

• ilusaim ahi;• ilusaim kamin;• ilusaim välistingimustes kasutatav tulekolle (grillahi, grill, suitsuahi, kamin või pliit).

Tulekolle on kodu süda!

Tuli lisab hubasust ning vabastab stressist. Tellis on vastupidav looduslik materjal, soe ning inimsõbralik. Tellistest müüritud kolde omanik teab, millised on selle eelised.

Järjest enam kogub populaarsust keskkonda säästev ja arukas tarbimine, eelistades kodumaiseid, looduslähedasi ja ökoloogilisi tooteid ja lahendusi. Tellis on läbinisti looduslik ehitusmaterjal ning puidu põlemisel saadav energia kõike keskkonnaohutum. Lisaks sellele on mõlemat neist meie kodumaal leida ja pakkuda.

Puuküttega tellistest laotud kolle on keskkonnasõbralik soojusallikaks. Lisaks sellele on tellistest laotud tulekoldel on head soojust salvestavad omadused, mistõttu püsivad eluruumid kaua soojad ning kütmiseks kuluv energia on minimaalne, mis teeb tellistest müüritud ahju, kamina ja pliidi säästlikuks soojaallikaks.

Rohkem informatsiooni „Ilusa ahju konkursi“ ja selle tingimuste kohta: www.ahi.ee

Loe lähemalt ka järgmistel teemadel:

Tellistest küttekollete eelisedMis on TERCA keraamilised tellised

http://www.wienerberger.ee/tellised/mis-on-terca

Miks valida TERCA tellised

Energiatõhus telliskorsten

Täpsem informatsioon konkursi korraldajalt Evelyn Parv, telefon +372 52 48 541 või e-post: [email protected]

Selle artikli ilmumist toetas Wienerberger AS

www.wienerberger.ee

Rohkem informatsiooni „Ilusa ahju konkursi“ ja selle tingimuste kohta:www.ahi.ee

Vaata fotosid ilusatest ahjudest:

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785