12. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Erki Mölder treenib teeehitaja turuliidriks

Erki Mölder asus mullu augustis ametisse ASi TREV-2 Grupp juhatuse esimehena. Mölder usub, et ehitussektor on olukorras, kus tuleb valida õige suund.

Enne seda pikalt meditsiinivaldkonnas tegutsenud mees leiab, et puhta lehena ehitussektorisse sisenemine on talle ettevõtte positsiooni tugevdamisel eelis.

“Puhta lehena tulekul on mitu plussi, näiteks eelarvamuste ja vanade sidemete puudumine. Tee-ehitus on ju olnud omamoodi kinnine klubi, aga uue inimesena on lihtne minna pakkuma julgeid ja värskeid ideid. Teiseks, ma näen ettevõtet ja tööstusharu hoopis teistmoodi kui inimesed, kes on selles pikalt tegutsenud. Kogemused võivad teatud määral kammitseda,” räägib ta.

Erki Mölder usub, et torm on ehitussektoris möödas ja nüüd tuleb õige suund valida. “Möödunud paari aasta jooksul toimusid TREV-2 Grupi omanike struktuuris suured muutused. Selge see, et kes on omanik, tellib ka muusika. Usun, et endised suuromanikud on ettevõtte edasiviimiseks väga vajalikud olnud, aga vaja oli uut verd. Tööd on igatahes palju ja aasta lihtsate killast ei tule,” märgib ta.

Kuhu  TREV-2  teel  on?  Millised eesmärgid olete selleks TREV-2s sai mulle üsna ruttu selgeks, et ettevõte on näinud häid aegu.  Enne kriisi laieneti ja otsiti uusi  ärisuundi, aga teatud kodutöö ja integratsioon jäid tegemata. Headel aegadel on lihtne suure hulga tütarettevõtetega hakkama saada, aga kriisiolukorras on suur ettevõte üsna

aastaks püstitanud?

juhitamatu. Eks me nüüd söögi selle supi tagajärgi.

Mida peate oluliseks tee-ehituse sektori arendamisel?Teeehituse sektor vajab korrastamist, see on selge. Turuosaliste koostööd nõuab nii materjalide, projekteerimis- kui ka hooldusnõuete standardiseerimine. Teede ehitamise ja projekteerimise puhul tuleks senisest suuremat rõhku panna ettevalmistusele. Praegu tehakse hankeid pahatihti kiirustades, vähe tähelepanu pööratakse kasutus- ja hoolduskuludele.

Loe Erki Mölderi persoonilugu ning täispikka intervjuud 12. veebruari Äripäeva lisast Ehitus.

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785