15. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvarafirmade Liit: elanike käitumine on kinnisvaraturu suunanäitajad

Ehitusuudised.ee uuris Eesti Kinnisvarafirmade Liidu juhilt Tõnis Rüütlislt, mida peab liit oluliseks sel aasta saavutada ning ette võtta. Rüütli sõnul on ees ootamas tõsine töö seadusandluspoolega, ent tähelepanu pööratakse ka kinnisvarasektoris tegutsevate ettevõtjate ja inimeste tunnustamisele.

„Lõppenud aasta neljandas kvartalis alustasime Eesti Konjunktuuriinstituudiga uuringut „Elanike hinnang kinnisvaraturule“. Kvartaalse uuringu analüüsi põhjal koostatud ülevaateid hakkame alates 2013. aastast avaldama ka pressis,“ märgib Rüütel. „See saab olema ainulaadne, vajalik ja huvitav üldpilt elanike hinnangutest ja plaanidest kinnisvaraturul, toimides samas suunanäitajana kinnisvaraarendajatele.“

Üheks 2013.a. olulisemaks sündmuseks on igakevadise konverentsi „Kuhu liigub Eesti kinnisvaraturg?“ korraldamine. Liit annab välja ka möödunud aastal alustatud traditsiooni jätkates auhinna „Kinnisvara tegu 2012“

Teiseks toob Rüütel välja EVS Teataja 2012.aasta novembrikuu numbris eesti keeles avaldatud kinnisvaramaaklerite teenuste Euroopa standardi EVS-EN 15733:2010 „Nõuded kinnisvaramaaklerite teenuste pakkumisele“, alusel rakendusakti väljatöötamist teenuse pakkumise korrastamiseks turul. Selleks on plaanis liidul teha alanud aastal koostööd Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi ja Eesti Kinnisvaramaaklerite Kojaga.

Kolmandaks lisab Rüütel „Büroohoonete kvaliteediklasside klassifikaatori“ esitlust, mida Liidu töörühm on ettevalmistanud paar aastat. Eestiga lõimuvate klassifikaatorite loomine on jätkuv protsess – alates 2013.a. plaanime laopindade, eluruumide ja teiste klassifikaatorite välja töötamist.

Liit jätkab sügisseminari traditsiooni, kus turuosalised saavad ülevaate olukorrast kinnisvara majandussektoris. Seminaride sarja käigus on liidul plaanis välja anda auhinnad ülikoolide poolt esitatud tudengite teadustöödele kahes kategoorias: diplomi- ja bakalaureuse õppes: „Tõusev kinnisvaratäht 2013“ ja magistriõppes: „Kinnisvaratäht 2013“.

Lõpetuseks peab Rüütel oluliseks  igakuise kinnisvara ümarlaua traditsiooni jätkamist, mis teenib turu ühtlustamise ja Liidu liikmete lähendamise eesmärke.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785