15. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Endover Kinnisvara: vaatamata ehitushinnale on võimalik kasumlikult arendada

Endover Kinnisvara ehitab sügiseks Kadriorgu uuue kuuekordse kortermaja. Ettevõtte tegevjuhi sõnul alustab ettevõte aasta esimeses pooles lisaks Kadrioru hoone ehitusele veel tmitme  projektiga kesklinnas ja selle lähipiirkonnas.

Robert Laudi sõnul pole Kadriorgu viimastel aastatel oluliselt uusi elupindasid lisandunud ning Raua ja Vilmsi tänava nurka kerkiv hoone täidab selle tühimiku. “Maja silmapaistev kujundus on kaasaegne tõlgendus Vana-Kadrioru soliidsetest kivikortermajadest ning sobib piirkonda hästi,” ütles Laud. Laudi teatel on Kadriorgu ehtatavast hoonest juba enne ehituse algust 60% korteritest müüdud.

Endover Kinnisvara tegevjuhi Robert Laudi sõnul on vaatamata ehitushinna ja muude sisendkulude tõusule võimalik elamukinnisvara kasumlikult arendada.

“Lihtsate tüüpprojektide kõrval on turul nõudlus ka tavapärasest kallimate lahendusega korteritele. Kadrioru hoonesse tulevad merevaatega katuseterrassid, suured rõdud ning mastaapne klaasliftiga fuajee,” ütles Laud ja lisas, et tänaseks on müüdud juba ligi 60% korteritest.

Laudi sõnul pole Kadriorgu viimastel aastatel oluliselt uusi elupindasid lisandunud ning Raua ja Vilmsi tänava nurka kerkiv hoone täidab selle tühimiku. “Maja silmapaistev kujundus on kaasaegne tõlgendus Vana-Kadrioru soliidsetest kivikortermajadest ning sobib piirkonda hästi,” ütles Laud.

Kadrioru Residentsid nime kandvat projekti finantseerib Swedbank. Panga kinnisvara ja ehituse sektorijuhi Ero Viigi sõnul on pank nõus toetama arendusi, mis on läbimõeldud ja potentsiaaliga. „Vajadus uute kvaliteetsete eluruumide järgi on kõrge ning heameel on tõdeda, et Endover Kinnisvara on alustanud projektiga, mis vastab turu ootustele,“ ütles Viik.

Seni peamiselt Kanadas projekteerimisega tegelenud arhitekt Lembit Torki kavandatud Kadrioru Residentside hoone hõlmab 2500 ruutmeetril 26 korterit ning äripindasid. Kuuekorruselisel majal on keskne trepikoda ning enamus korterite juurde kuuluvad suured rõdud või katuseterrassid. Maa-alusel korrusel asuvad parkimiskohad, panipaigad ja tehnoruumid. Hoone ümber on kavandatud kõnniteed, haljasala ning mänguväljak.

1995. aastal asutatud Endover Kinnisvara tegeleb kinnisvarainvesteeringute juhtimise ja kinnisvaraarendusega Eestis ja Ida-Euroopas.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785