7. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mardi: viimane aeg renoveerimistööde ettevalmistamiseks

Eesti Korteriühistute Liidu juhi Urmas Mardi hinnangul on aasta algus õige aeg eelmise aasta kokkuvõtteks ning tõsiselt tuleb tegeleda juba praegu renoveerimistööde ettevalmistustega.

"Just praegu on hea aeg hakata üle vaatama tehtut ning teha plaane kevadeks - kui ühistul on plaanis ette võtta renoveerimine, peaks kindlasti praegu eeltöödega juba alustama, et siis kevadisel üldkoosolekul uba renoveerimisotsus vastu võtta," rääkis Mardi.

Seoses KÜ aastaaruande esitamisega tuleb paika panna ka 2013. aasta majanduskava. "KÜ aastaaruanne on sisuliselt tegevuse aruanne, samuti raamatupidamise aruanne: annab ülevaate rahavoogudest, missugused on ühistu tulud-kulud jms," selgitas Mardi, kelle sõnul on ülimalt tähtis ka kommunikatsioon ühistu liikmete ja juhatuse vahel.

Aeg lepingute läbivaatamiseks

Mardi sõnul võiksid ühistud ka oma olemasolevad lepingud tähelepanelikult läbi vaadata - võimalik, et turule on saabunud teenusepakkujaid, kes osutavad sama teenust oluliselt odavamalt, aasta algus on hea ka läbirääkimisteks senise teenusepakkujaga lepingutingimuste muutmise osas.

Eelmise aasta suurim võit elektrienergia ühisost

"Ühistutele siinkohal kõige olulisemaks võiduks on ikkagi mullu Eesti Korteriühistute Liidu(EKÜL) ja MTÜ Riigihangete Keskuse koostöös  23.oktoobrist kuni 26. novembrini 2012 läbi viidud elektrienergia ühisost, pidades silmas 2013 avanevat elektriturgu, eesmärgiga leida korteriühistutele usaldusväärne koostööpartner, kes avatud elektrituru tingimustes müüks ühistutele elektrit parima hinnaga. Ühisostul pakkus parima hinna kõige soodsamatel tingimustel Elektrimüügi AS ning soovijatel oli kuni 10.detsembrini 2012 võimalus ka neil tingimustel lepinguid sõlmida," rääkis Mardi.

Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) asutati 17. aprillil 1996 Rakveres.

Organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785