4. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Algab firmade müügiralli

Esimest korda viimase kümne aasta jooksul tuleb müüki rida Eesti ettevõtteid, kus erinevalt kuulsast erastamisajast on kauba letile asetajateks välismaised investeerimisfondid. Ehitusuudised.ee toob välja ehitussektori ettevõtted, kelle osalused on müügis.

Mitme ettevõtte puhul on fondid saanud ka kõrvetada ning seetõttu sarnaneb mõne jaoks osaluste müük probleemidest vabanemisega, kirjutab tänane Äripäev kaaneloos.

Mitme tuntud Eesti ettevõtte osalus on müügis, sest aastaid tagasi ettevõttesse sisenenud investeerimisfondid hakkavad ettevõttest väljuma. Äripäev tutvustab kolmele olulisele investeerimisfondile kuuluvaid ettevõtteid. Oleme arvutanud ka fondidele kuuluva osaluse võimaliku väärtuse.

ASKEBMLA OSALUSEGA ETTEVÕTTED EHITUSSEKTORIS

Bauhof Group ASHind 10 miljonit eurot

Jaekaubandusettevõte ehitusmaterjalide ja aiakaupade sektoris, millele kuulub kümme kauplust Eestis ning viis Leedus. Ettevõttes töötab ligi 500 inimest. Osaluse väärtust on väga raske hinnata, kuna Bauhof tegutses isegi 2011. aastal korraliku kahjumiga. Eelmisel aastal pidid omanikud ettevõtte käibekapitali suurendamiseks 1,5 mln eurot laenama. Võib arvata, et osaluse müük on Askembla jaoks keeruline. 

BALTCAPI OSALUSEGA ETTEVÕTTED EHITUSSEKTORIS

Trev-2 Grupp ASHind 3,5 miljonit eurot

Trev-2 Grupp on ehitusettevõte, millel on kokku 19 tütarfirmat. 2011. aastal panid omanikud raha juurde 1,8 miljonit eurot. Vahepeal pidas firma ka börsile tuleku plaane, kuid need pole teostunud tõenäoliselt kehva äriseisu tõttu.

Teiste sektorite ettevõtetega saad tutvuda Äripäeva uudisteportaalis või vaata lähemalt 4. jaanuari paberlehest.

Autor: Raivo Sormunen Alyona Stadnik

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785