Tõnu Laigu: energiatõhususest pole pääsu

6-7. detsembrini 2012 peeti Itaalias Bressanone’is juba seitmsendat korda rahvusvahelist energiatõhususe konverentsi Energy Forum, mille läbivaks teemaks tänavu oli päikeseenergia hoonete piirded.

Konverentsist võttis osa ka Eesti Arhitektide Liidu aseesimees ning energiatõhususe töögrupi esimees Tõnu Laigu.

“Seekordne energia foorum keskendus hoonete energiatõhususe kahele peamisele aspektile, milleks on hoone piirded ja hoonete või linnaosade paiknemine päikese suhtes. Lisaks arhitektidele olid kohal mitmed uurijad majade energiateemadega tegelevatest uurimisinstituutidest, esindajad päikesetehnoloogiat tootvatest firmadest. Rahvusvahelisest energia foorumist võttis osa 253 huvilist 31 erinevast riigist üle maailma. Esindatud olid pea kõik riigid Euroopast ning osaliselt ka mujalt, näiteks USA ja Kanada. Energiatõhususest pole arhitektidel pääsu, kuid tõdeda võis ka vastupidist, et ilma arhitektideta pole energiatõhususe tehnoloogiat võimalik rakendada ega ka arendada." võttis Laigu konverentsi kokku.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed