Ehitusklubi: kuidas vähendada raiskamist ehituses?

22. jaanuaril kutsuvad Ehitusuudised.ee ja EA Reng 2013. aasta esimesse ehitusklubisse, kus räägime lähemalt kuidas tõsta ehitusprojektide professionaalsust ning vähenda raha raiskavaid tegevusi ehituses.

Ehitamise all mõeldakse sageli vaid ehitamist õige klassikalisemas tähenduses. Ent ehitusprotsess ei alga platsilt, vaid põhjaliku ettevalmistusega, sest ehitamise ajal on ehitusplats samaaegselt logistikakeskus, ladu, töötajate ja tööde juhtimiskeskus jne. Seda kõike toetab professionaalsed infomudelid ja ajaliselt täpne kommunikatsioon. Ehitise infomudeli loomine on tellija, projekteerija ja ehitaja murranguline koostöö-vahend-platvorm-süsteem, mitte pelgalt uus tarkvara või tehnoloogia, mis aitab välistada tegevusi, mis väärtust ei loo.

Ehitusuudised.ee-l on hea meel kutsuda kõiki 22. jaanuaril toimuvasse ehitusklubisse kõiki ehitusfirmade juhte, projektijuhte, arhitekte, tellijaid, projekteerijaid ja insenenre, kes väärtustavad ehituses professionaalsust ja selle arendamist.

Ehitusklubis tuleb juttu täpsemalt just ettevalmistavast faasist, mis mängib olulist rolli kogu ehitusprotsessi juhtimisel. Juttu tuleb BIMist, 3D ja ka 4D projekteerimisest. 4D on just meetod, mis lisaks tavapärasele 3D mudelile on integreeritud kogu ehitusprotsessi juhtimisega ning on abiks kogu ehituse logistika juhtimisel. Ehitusklubis kuulete näiteid Ragn Sellsi tootmishoone ning Narva Elektrijaama projektidest.

Aeg: 22. jaanuar, kell 14.00 – 16.30
Koht: EA Reng, Mustamäe tee 46, Tallinn
Mis toimub?
Ehitusklubi: Kuidas vähendada raiskamist ehituses?

Klubi hind registreerimisel kuni 21. jaanuarini 69.- eurot (+km) või kuni kohtade täitumiseni. (Osalejate arv on piiratud)

Ehitusklubisse on võimalik registreerida e-posti aadressil sulev.senkel@aripaev.ee või telefonil 667 0234.

Kes esinevad?
Ehitusklubis saavad sõna Maru Ehituse projekteerimise projektijuht Margo Dengo, kes toob kogemuslikke näiteid Ragn Sellsi ja Narva Elektrijaama objektidest ning Building Smart’i esindaja Eestis Aivars Alt, kes on ka Tallinna tehnikakõrgkooli dotsent. Lisaks räägivad oma kogemustest EA Rengi eksperdid ning toovad välja 6 läbimõelduse taset ehitiste kavandamisel.

Päevakava:

Kell 13.45 - 14.00 Kogunemine EA Rengi büroos
Kell 14.00 - 14.10 Ehitusklubi avasõnad
                                 Sulev Senkel Ehitusuudised.ee projektijuht
Kell 14.10 - 14.45 Kuhu BIM on liikumas ning millist väärtust see loob?
                                 Aivars Alt - Building Smart’i esindaja Eestis,
                                 Tallinna Tehnikakõrgkooli dotsent
Kell 14.45 - 15.15 Millist väärtust on loonud 5 aastat BIMi kogemust ?
                                 6 läbimõelduse taset ehitiste kavandamisel
                                 EA Reng
Kell 15.15 - 15.30 Paus
Kell 15.30 - 16.00 4D praktika Eestis Ragn Sellsi ja Narva Elektrijaamade
                                 objektide näitel
                                 Margo Dengo – Maru Ehitus projekteerimise projektijuht
Kell 16.00 - 16.15 Ehitusklubi kokkuvõte

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed