Autor: Fredy-Edwin Esse • 16. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pro Kapital tuleb ikkagi börsile

Tallinna börs teatas täna, et pärast ebaõnnestunud avalikku aktsiate esmaemissiooni tuleb firma ikkagi börsile, kuid lisanimekirjas ning ilma IPOta.

NASDAQ OMX Tallinna börsi noteerimis- ja järelevalvekomisjon vaatas läbi komisjonile esitatud taotluse AS-i Pro Kapital Grupp aktsiate kauplemisele võtmiseks lisanimekirjas (reguleeritud turul).

Komisjon otsustas 15. novembril rahuldada AS-i Pro Kapital Grupp taotluse ja võtta tema aktsiad kauplemisele börsi lisanimekirja. AS-i Pro Kapital Grupp aktsiate esimeseks kauplemispäevaks on reede, 23. november 2012.

Komisjon soovitab emitendil sõlmida kauplemisele võetavate väärtpaberite suhtes börsi liikmega turutegemise lepingu, mis tagab aktsiate piisava likviidsuse pärast kauplemisele võtmist.

„Me tervitame Pro Kapital Grupi otsust tuua ettevõtte aktsiad NASDAQ OMX Balti börsile. Avalik kauplemine ja turutegija teenuse kasutamine suurendab aktsiate  likviidsust hoolimata sellest, et ei viida läbi aktsiate avalikku pakkumist,“ ütles NASDAQ OMX Tallinna börsi juhatuse esimees Andrus Alber.

Ta lisas, et turule tulles soovitab börs alati ettevõtetel kasutada turutegija teenust. „On hea meel näha, et Pro Kapital Grupp on turutegijaga sellise kokkuleppe sõlminud,“ ütles Alber.

„Aktsiate kauplemisele võtmine on mitmesaja aktsionäriga ettevõtte jaoks loogiline samm. Samuti võimaldab see ettevõttel tulevikus, kui turutingimused on sobivad, olla paindlikum lisakapitali kaasamise osas,“ ütles Pro Kapital Grupi juhatuse esimees Paolo Michelozzi.

Tema sõnul on Pro Kapital Grupi uued kinnisvaraarendused tugevad äriprojektid ja plaanidest nende finantseerimisel antakse börsi vahendusel aegsasti teada. „Kõikide aktsiakapitali kaasamise võimaluste puhul on oluline, et ettevõte on avalikult kaubeldav. Me täidame hea meelega börsiettevõtteks olemisega kaasnevaid kohustusi,“ ütles Michelozzi.

Autor: Fredy Edwin Esse

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785