14. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Balti Gaas plaanib ehitada suuremahulist LNG terminali

Alexela LNG Paldiski projektiettevõte Balti Gaas OÜ arendab hoonestusõiguse alusel Pakri poolsaare kirdeossa sõjaväe mahajäetud polügooni varemetele 320 000m3 suurust gaasihoidlat.

Planeeritav LNG terminal rajatakse Pakrineeme Sadama OÜ-le kuuluvale maale, kes omab Pakri poolsaarel 36 hektarilist maatükki. Balti Gaas tegi aasta alguses LNG terminali sadama opereerimise ettepaneku ka ASile Tallinna Sadam.

Terminali ehitusega plaanib Balti Gaas alustada 2013. aasta kevadel. Eelnevalt viiakse lõpuni terminali mandriosa ja kai detailplaneeringud ning ehitustehniline projekteerimine. Keskkonnaamet on heaks kiitnud piirkonna keskkonnamõjude hinnangu ning projekti käigus järgitakse kõiki keskkonnamõjude leevendamiseks kehtestatud leevendusmeetmeid. Lisaks viiakse läbi vee erikasutuse keskkonnamõjude hindamine.

Alexela Energia juhatuse esimees Marti Hääl toetab Taavi Veskimägi poolt eile väljendatud seisukohta, et majanduslikud ning keskkonna ja ohutusega seotud kriteeriumid peaksid määrama regionaalse LNG terminali asukoha.

"Regionaalse terminali osanikud peaksid olema projektist kasu saavate riikide gaasivõrkude süsteemioperaatorid. Maksumaksja seisukohast ei peaks riik selliseid äririske ise võtma ja raha investeerima. Alexela on Paldiski LNG projekti arendajana selles osas endiselt avatud,” lisas Hääl.

Balti Gaas OÜ ja Pakrineeme Sadama OÜ kuuluvad Alexela gruppi. Alexela LNG Paldiski projekti kontrollivad osanikud on Heiti Hääl, Marti Hääl, Juhan Kolk ja Kasashtani kodakondne ettevõtja Igor Bidilo.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785