9. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon ASi kommentaar artiklile “Ansip avalikustas kapo prohmaka”

Eesti Ekspressi artiklis "Ansip avalikustas kapo prohmaka" on käsitletud infot seoses Maanteeameti riigihangete uurimiseks läbi viidud kriminaalasja lõpetamisega Nordecon AS-i ja tema juhatuse liikme suhtes.

Järgneb Nordecon AS-i kommentaar:

Artiklis vahendatakse riigiprokurör Evestuse kommentaare, mis on õiged selles osas, et tõepoolest ei ole Nordecon AS ega tema juhtorganid mingisugust kuritegu toime pannud ja Riigiprokuratuuril tuli Kaitsepolitsei poolt algatatud alusetu kriminaalmenetlus lõpetada. Õige on ka see, et artiklis käsitletud jälitustoimingu protokoll oli sellisel viisil vigane, nagu artiklis kirjeldatud. Kas selle põhjustas kellegi pahatahtlus või hooletus, ei ole Nordecon AS-i hinnata.

Artiklis on märgitud, et riigiprokuröri seisukoha järgi olevat Nordecon AS valmistanud konkurentsialast kuritegu ette. Seoses niisuguse väitega peab Nordecon AS omalt poolt oluliseks üheselt ja selgelt kinnitada, et Nordecon AS ega tema juhid ei ole mingit kuritegu kavandanud.

Viide kuriteo kavandamisele on seda enam üllatav ja mõistetamatu, et uurimisorganitele on kriminaalasja materjalidest hästi teada, et Nordecon AS ega tema juhatuse liige ei olnud Eesti Ekspressi tänases artiklis kajastatud kohtumise initsiaatoriks ega korraldajaks. Nordecon AS pole algatanud ega korraldanud ühtki kokkusaamist ning pole teinud ettepanekuid lubamatute kokkulepete arutamiseks ega saavutamiseks.Nordecon AS esitas vandeadvokaat Arne Otsa vahendusel Riigiprokuratuurile põhjaliku taotluse kriminaalasja lõpetamiseks.Taotluses selgitati, et Nordecon AS-i vastu esitatud kahtlustus on põhjendamatu, sest mingeid õigusvastaseid tegusid pole toime pandud. Jälitustoimingu protokolli ebaõigsus oli üks, kuid mitte ainus ega keskne argument kriminaalasja lõpetamise vajaduse põhjendamisel. Esitatud taotluse alusel prokuratuur lõpetaski kriminaalasja ning juhtum on Nordeconi jaoks saanud oodatult positiivse lõpplahenduse.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785