9. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MTA tuvastas ehitusobjektidel süstemaatilisi rikkumisi

Tallinnas asuvalt Soo tänava ehitusobjektilt, mida maksuhaldur on korduvalt kontrollinud, leiti taas 16 uut töötajat, kes ei kajastu ühegi ettevõtte tulu- ja sotsiaalmaksu deklaratsioonil. Töötajatest kuus olid väidetavalt esimest päeva tööl.

Tallinnas asuvalt Soo tänava ehitusobjektilt, mida maksuhaldur on korduvalt kontrollinud, leiti taas 16 uut töötajat, kes ei kajastu ühegi ettevõtte tulu- ja sotsiaalmaksu deklaratsioonil. Töötajatest kuus olid väidetavalt esimest päeva sel objektil tööl ja avastati ka üks juhatuse liige, keda varasemalt deklaratsioonidel ei kajastatud. Samal objektil käidi ka ülemöödunud nädalal ning siis tuvastati kolm uut töötajat. Kontrollitava objektiga on seotud 10 äriühingut.

Samuti kontrolliti taas Sillamäel ühe haridusasutuse ehitust, kus MTA töötajad tuvastasid kontrolli käigus üheksa objektiga seotud äriühingut. Selgitusi võeti 45 töötajalt, kellest 10 ei kajastu tulu- ja sotsiaalmaksu deklaratsioonidel.Ülemöödunud nädalal kontrolliti muuhulgas ka Pärnus ja Rakveres asuvaid meditsiiniasutuste ehitusi. Pärnus toimunud kordusvaatlusel tuvastati kaheksa uut töötajat ja Rakveres üheksa töötajat, kes ei kajastu ühegi ettevõtte tulu- ja sotsiaalmaksu deklaratsioonil.

MTA kontrolliosakonna juhataja Kaido Lemendiku sõnul on näha, et järjepidevad kontrollid on end igati õigustanud, kuna ka kordusvaatlustel leitakse taas töötajaid, kes maksudeklaratsioonidel ei kajastu. „Positiivne on, et ühe objekti peatöövõtja on meiega ka ise ühendust võtnud ja teeb koostööd maksupetturite väljaselgitamiseks,“ lisas Lemendik.

„Jätkame korrapärast ümbrikupalkade ja käibemaksu kontrollimist ehitusobjektidel seni, kuni tulemused sektoris paranevad,“ rõhutas Lemendik.

Maksu- ja tolliameti (MTA) revidendid viisid eelmisel ja üleeelmisel nädalal läbi 14 ehitusobjekti kontrolli, millest 11 olid kordusvaatlused. Kokku kontrolliti 71 ehitusettevõtet ja võeti seletusi 129 töötajalt. Kontrollidel tuvastati 55 inimest, kelle osas ei ole varem maksudeklaratsioonidel töötasu deklareeritud.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785