6. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CM:Svea ja KredEx sõlmisid koostöölepingu ettevõtjate riskide maandamiseks

KredEx Krediidikindlustus ja Svea Finantseerimine allkirjastasid koostöölepingu, mille eesmärk on pakkuda paremat ligipääsu käibevahenditele.

Käibevahendite nappus on üheks suurimaks süsteemseks piiranguks väikestele või keskmistele ettevõtetele käibe- ja ärimahtude kasvatamisel. „Tänapäeval on enamike siseriiklike ja eksporditehingute eelduseks maksetähtaja võimaldamine ostjale, ilma selleta pole müüja lihtsalt konkurentsivõimeline. See toimub müüja käibevahendite arvelt ning vähendab müüja likviidsust ja võimet genereerida uut müüki. Seetõttu kasutab järjest enam väikeseid ja keskmise suurusega ettevõtteid sellest nõiaringist väljumiseks faktooringfinantseerimist,“ ütles Svea Finantseerimise tegevjuht Eric Puulmann.

„Ettevõtjate huvi ostjate maksevõime kindlustamise vastu on viimastel aastatel märgatavalt kasvanud. Üha rohkem on ettevõtteid, kus teadvustatakse ostjate maksevõimega seonduvaid riske ja müük kindlustatakse. Krediidikindlustusega julgetakse senisest enam kasvatada müüki olemasolevatele klientidele ja otsida müügivõimalusi uutel turgudel,“ ütles KredEx Krediidikindlustuse juhatuse liige Mariko Rukholm.

Koostöölepingu sõlmimise puhul pakub KredEx Krediidikindlustus novembri lõpuni uutele klientidele 5 Euroopa Liidus tegutseva ostja analüüsi tasuta ning Svea Finantseerimine pakub uutele klientidele müügiarvete finantseerimise lepingute sõlmimist lepingutasuta.

Svea Finantseerimine kuulub rahvusvahelisse finantseerimiskonserni Svea Ekonomi, mis on juba 30 aastat pakkunud ettevõtetele sisemaist- ja ekspordifaktooringut, üksikute arvete finantseerimist ning maksetähtaja ületanud arvete puhul inkassoteenust.

AS KredEx Krediidikindlustus maandab ekspordi ja kodumaise müügiga seonduvaid makseriske ja toetab seeläbi ettevõtete laienemist uutele eksportturgudele.

Selle artikli ilmumist toetasidSvea Finantseerimine OÜ www.svea.ee

jaAS KredEx Krediidikindlustus www.kredex.ee

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785