Must karp ei pruugi rahalist võitu anda

Veel paar aastat tagasi oli kinnisvaraturul populaarseim valik korter musta karbi kujul, kuid selline valik võib tuua kaasa palju peavalu. 

Must karp annab võimaluse soetada kodu, mille seinad ja seintealune on just selline, nagu omanik tahab. Küll aga Uusmaa Kinnisvarabüroo maakler Kajja Kullat selgitas, et musta karbina de?neeritakse korterit, kuhu on veetud elektrijuhtmed ja toodud ära kanalisatsioonitorude otsad. Seinad, põrandad ja laed on vanadest kattematerjalidest puhastatud.

Valgest karbist eristab musta karpi see, et seinu ei ole krohvitud ega krunditud. Valge karbi puhul on seinad pahteldatud ja enamasti ka juba kruntvärviga kaetud ehk seinad on “valged”.
“Selliste objektide puhul tulebki müüja käest täpselt üle küsida, kui palju ja kui kaugele on korterit renoveeritud, sest see mõjutab päris palju ka lõpuni renoveerimise kulusid,” pani Kullat inimestele südamele.

Paberid tuleb korda ajada.

Tallinna linnaplaneerimise ameti juhataja Anu Hallik selgitab, et musta karbi kujul ei ole ehitis kasutatav vastavalt tema kasutamise otstarbele ja seetõttu peab pärast omanikuks saamist täitma ehitise omaniku kohustusi. Nende kohustuste hulka kuulub ka kasutusloa hankimine.

Kuidas seda teha, loe tänasest Äripäeva paber- või digilehest.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed