Edukaks tunnistatud kinnis-varabüroo kahtlaste võtetega

Äripäeva kinnisvarabüroode TOPi võitnud ettevõtte Fond Control tegevust uurivad Finantsinspektsioon ja Tallinna ehitusjärelevalve. Mitme ettevõtte kliendid on ?rma tegevuse suhtes kriitilised.

30ndates aastates vene noormeestele Maksim Sorokinile ja Dmitri Perepelitsõnile kuuluva ettevõtte kontor asub Tornimäe 7 büroomaja 10. korrusel. Seal on peen nahkmööbel ja seintel kuldsetes raamides maalid. Siin pole näha dokumente,
eskiise, projekte ega tüüpilist büroosegadust. On ainult vaade, mis maksab. Siia on registreeritud 2005. aastal loodud kinnisvara?rma Estonian Real Estate, mis tegeleb kinnisvara müügiga, samuti teised Sorokini ja Perepelitsõniga seotud ?rmad. Näiteks Fond Control, Reserv Invest, Via Prima Millardum ja alles septembris loodud VPM Invest.

Linn tegi loata ehituse pärast ettekirjutuse

Tallinna linnaplaneerimisamet  viis  Fond  Controli  objektide suhtes läbi haldusmenetluse, tegi ettekirjutused ja nõuab ehitustegevuse peatamist ning mitteeluruumide kehtiva projektiga vastavusse viimist.

Kriitilised ka kliendid

“Nende müüginipp on kiirus. Meile näidati korterit ühel päeval vaid 15 minutit
ning väideti, et müügiga on väga kiire ja kui kohe käsiraha ei maksa, on teised ostjad juba olemas. Lisaks sooviti tungivalt sularaha, mida näiteks minul polnudki kohe võtta,” rääkis naine, kes ostis paar kuud tagasi korteri Tartu maantee 69 majja. Hiljem selgus, et majaühistul on vaidlus kõrvalkinnistu omanikuga servituudi seadmise pärast.

Lisaks on ettevõtte tegevus Finantsinspektsiooni terava tähelepanu all.

Loe põhjalikumalt tänasest Äripäeva paber- või digilehest.

Osale arutelus

  • Kadri Jakobson

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed