Autor: Katariina Krjutškova • 19. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Talts: murettekitav on Soome kukkumine langusesse

Täna avaldas Äripäev Raplamaa edukamate ettevõtjate TOPi, mille esikoha vääriliseks tunnustati ehitusmaterjalide tootmisega tegelev ettevõte KMT Prefab.

Edukad Raplamaa ettevõtjad hindavad oma praeguseid töötajaid, kuid nende suurim mure on uute töökäte puudus ja majanduse paranemisele lähiajal nad ei looda.

“Eks asi ongi tööjõu puuduses. Veel teravam on see spetsii?list oskust nõudvate töökohtade puhul, nagu insenerid, keda oleme otsinud pikka aega. Praegu ei ole kuigi lihtne leida selge silmavaatega head töömeest,” ütles Raplamaa edukaim ettevõtja, ehitusmaterjale tootva KMT Prefabi juht Martin Talts.

Taltsi arvates on see nii kujunenud, sest majanduse kosudes on tublimad juba tööle läinud või välja rännanud. Ülejäänud on pikaajalised töötud või sellised, kes ei tahagi palka teenida. Talts kiidab kohalikku töötukassat, mis on neid varem palgaliste otsimisel aidanud.

Optimismi suhtes ettevaatlik. Tulevikku ei näe Raplamaa ettevõtjad just väga helgetes toonides, eeskätt Soome majanduslanguse tõttu. “Kindluse suurenemist lähemad aastad siin kindlasti kaasa ei too. Soome on natuke murettekitav majanduslangusesse kukkumisega, õnneks pole ta praegu meile kõige prioriteetsem turg,” rääkis Talts.

“Praegu ollakse hästi optimistlikud, arvatakse, et kõik läheb vana rada. Ma ei jagaks seda optimismi. Soome liikumine mõjutab meid varem või hiljem. Pigem näen, et siin tuleb väga pikalt mõnus stagnatsioon, miinimum viis aastat.

Vaata Raplamaa edukamate ettevõtete TOPi ning loe põhjalikumalt 19. oktoobri Äripäeva paber- või digilehest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785