2. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigi Kinnisvara lõpetas transpordikooli ehitajaga lepingu

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) lõpetas, 2. oktoobril Haridus- ja Teadusministeeriumi volitusel Tallinna Transpordikooli peahoone rekonstrueerimistööde töövõtulepingu konsortsiumiga OÜ Elinord Ehitus ja Facio Ehituse OÜ seoses lepingu tingimuste olulise rikkumisega.

Ehituslepingu täitmise käigus selgus, et töövõtja ei suuda järgida ei ajagraafikus ega ehituslepingus sätestatud tähtaegu ning tänase päeva seisuga on ehitaja mahajäämus ajagraafikust erinevate tööde lõikes üle kahe kuu ning mahajäämus süveneb.

„Oleme korduvalt pöördunud töövõtja poole ja juhtinud nende tähelepanu olulisele mahajäämusele ehituslepingus sätestatud tähtaegadest, mis seab ohtu koolihoone tähtaegse valmimise, „ ütles RKAS-i ehitusjuhtimisosakonna juhataja Igor Gerasenkov.

„Andsime ehitajale mitmeid võimalusi tööde teostamisel tekkinud mahajäämuse likvideerimiseks, kuid paraku ei rakendanud ehitaja mahajäämuse kõrvaldamiseks asjakohaseid meetmeid, mistõttu olime sunnitud lepingu lõpetama,“ lisas Gerasenkov.

OÜ Elinord Ehitus ja Facio Ehituse OÜ ning Haridus- ja Teadusministeerium sõlmisid 23. aprillil 2012 ehitustööde töövõtulepingu Tallinna Transpordikooli peahoone ehitustöödeks summas 961 963,20 eurot, millele lisandub käibemaks.

Ehitustööd pidid esialgse ajakava kohaselt lõppema käesoleva aasta 24. septembriks.

Haridus- ja Teadusministeerium on volitanud RKASi esindama ministeeriumi kõigis lepingulistes toimingutes Tallinna Transpordikooli peahoone rekonstrueerimistööde korraldamisel. Ehitustööde lõpuni viimiseks kuulutatakse välja uus riigihange.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785