Pristis nõuab Elinord Ehituse pankrotti

Harju maakohus otsustas võtta menetlusse ehitusettevõtja Toomas Trompi osalusega Elinord Ehituse vastu esitatud pankrotiavalduse, mille esitasid AS Pristis ja AS Valnes.

Elinord Ehituse raskustest on ajakirjanduses juttu olnud juba möödunud aastast, kuid 30%-se osaluse omanik Toomas Tromp nimetas maksejõuetust kuulujutuks. Tromp sõnas, et tema selle ettevõttega ei tegele juba tükk aega. "Kindlasti pole küsimus selles, et firma oleks tühi nagu kott - see on selge. Kui täpne finantsanalüüs nüüd on, seda ei oska öelda. Eks pankrotiprotsess on levinum viis probleeme lahendada," lisas Tromp. Tema teada ehitab ettevõte jõudsalt.

Pristise juhi Andres Kiili sõnul on Elinord Ehitusel olnud umbes 100 000eurone võlg Pristise vastu leval juba kevadest saati. "Siiani oleme viisakalt ja konstruktiivselt suhelnud, kahjuks pole see andnud tulemust," märkis Kiil. "Nüüd vaadatakse, kas on pankrot või tahtmatus maksta," lisas Kiil.

Valnesit esindava Julianus Inkasso juhatuse liikme Ülar Maapalu sõnul on nende nõude suurus umbes 45 000 eurot. "Kuid lisaks on veel nõudeid, mis meile teadaolevalt võivad olla veel suuremad," lisas Maapalu.

Trompi ettevõte Facio Ehitus sattus majanduskriisi tõttu raskustesse, mistõttu jäi ehitusettevõtja esialgu Rikaste TOPist välja. Tänavu võib Trompi taas leida 364. kohal.

Osale arutelus

  • Katariina Krjutškova

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed