28. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistikaameti uus büroohoone sai nurgakivi

28. septembril sai nurgakivi Tallinnas Tatari tänaval Statistikaameti uus büroohoone. Järgmisel sügisel saab amet 6-korruseliseshoones oma kasutusse kaasaegsed ja efektiivse pinnakasutusega tööruumid.

„Meie jaoks on suur asi, et saame kaasaegsesse majja. See annab töötajatele uut indu järjest kasvavas andmete maailmas tegutsemiseks,“ ütles Statistikaameti peadirektor Priit Potisepp. „Uus hoone on arvestab meie vajadustega,“ lisas ta.

„Statistikaametile uue büroohoone rajamine on meie meeskonnale väärikas väljakutse ning samas hea võimalus rakendada värskeid kogemusi, mille omandasime Eesti suurima büroohoone, Tammsaare Ärikeskuse arendamisel,“ sõnas Kaamos Kinnisvara AS tegevjuht Priit Uustulnd. “Meil on heameel alanud koostöö üle sedavõrd maineka ja usaldusväärse partneriga,“ lisas Uustulnd. Tatari 51 asuvas Statistikaameti uues majas on kokku enam kui 4800 ruutmeetrit netopinda.

Maja sümboolse nurgakivi asetasid paika Statistikaameti peadirektor Priit Potisepp, Riigi Kinnisvara AS-i (RKAS) juhatuse liige Elari Udam ja Kaamos Kinnisvara AS-i tegevjuht Priit Uustulnd.

Hoone on projekteerinud Nord Projekt AS ja valmis ehitab Kaamos Ehitus OÜ.

RKAS, Statistikaamet ja Kaamos Groupi kuuluv Vindor Holding OÜ sõlmisid käesoleva aasta jaanuaris lepingud, mille tulemusena kolib Statistikaamet Tallinnas Tatari 51 rajatavasse büroohoonesse 2013. aastal sügisel .

RKASi poolt möödunud aasta juulis Statistikaametile üüripinna leidmiseks korraldatud avalikule konkursile esitatud kahekümne kahest pakkumusest vastas tingimustele üheksa. Parima pakkumise tegi konsortsium Kaamos Kinnisvara OÜ, Vindor Holding OÜ ja Kaamos Ehitus OÜ. Üürilepingu kestvus on kümme aastat.

Statistikaamet tegutseb täna Tallinnas ligi pool sajandit vanas hoones, mille töötingimused ei rahulda enam ameti vajadusi.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785