Autor: Piret Reiljan • 27. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Ehitus 1 euro eest

Börsifirma Arco Vara püüab Äripäeva andmetel lahti saada oma raskustes tütrest Arco Ehitusest ja firmat on läbi vahendajate pakutud müügiks näiteks 1 euro eest.

Ettevõtjale, kes palus anonüümsust (toimetusele on allikas teada – toim) pakuti Arco Ehitust koos kõigi kohustustega läbi mitme vahendaja 1 euro eest, kuid kuna ta arvab, et firmat ei ole võimalik päästa, polnud tal huvi sellise tehingu vastu.

„Ahsoo, võib-olla. Kõik on ju müüdav ja ostetav,” kommenteeris Arco Vara nõukogu liige Hillar-Peeter Luitsalu Äripäeva infot, et Arco Ehitusele otsitakse 1 euro eest uut omanikku. „Ma ei ole üldse kindel, et ehitusvaldkond on see, millega me grupi tasandil tegelema peaksime,” nentis Luitsalu. Arco Ehituse müümise kohta märkis ta, et tegevjuhtkond tegeleb pidevalt riskide minimeerimisega, aga põhimõttelise otsuse tütarfirma müümiseks peaks tegema nõukogu. Arco Vara tegevjuht Lembit Tampere ütles omakorda, et Arco Ehituse võimalik müümine kuulub sellise info hulka, mida ta ei saa kommenteerida väljaspool börsisüsteemi. 

Kuuldused Arco Ehituse müügisoovist pole üllatavad, kuna ettevõte on kolm viimast aastat teeninud aktsionäridele kahjumit, olnud negatiivse omakapitaliga ning ka käimasolevatel objektidelgi on probleemid.

Arco Ehitusel tekkisid suvel raskused Loksa vee- ja kanalisatsioonisüsteemide ehitamisel, kus tööd on üle võtnud konsortsiumipartner Wesico Project. Arco ja Loksa linn vaidlevad, kes on probleemide tekkimises süüdi ning kaaluvad üksteise kohtusse andmist.

Loe pikemalt 26. septembri Äripäevast, mis probleemid on Arco Ehitusel tekkinud Loksal ning millised on Arco Ehituse viimaste aastate majandustulemused.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785