25. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rahatrükikojast sai loomemajandusettevõtete büroohoone

Tallinna Kalamaja asumis avati aadressil Niine 11 loomehoone.

„Meile meeldib, et tegemist on ajalooga hoonega ja majal on rentnike kommuuni näol tegemist omanäolise keskkonnaga. Arenduslikust küljest meeldivad hoone kõrged laed ja suured aknad, mis võimaldavad igal pool hoones valgustada tube loomuliku valgusega,“ kommenteeris välisomanike esindaja Roberto de Silvestri Niine 11 projekti.   

„Colonna Capital otsib aktiivselt uusi investeerimisvõimalusi. Eelistame juba olemasolevate rentnikega büroomaju Tallinnas, kuid kui turg peaks paranema siis hakkame kindlasti rohkem huvi tundma ka arendusprojektide vastu,“ lisas Colonna Capitali üks investoreid Cesare Gagliardoni, kes osales hoone avamisel. „Eestisse tulles ning võimaliku investeerimisprojektidega tutvudes tundsin ennast väga koduselt. See oli kindlasti üheks ajendiks Eestisse investeerimisel.“

Loomehoone eripäraks on ebatraditsioonilise kujuga väga kõrgete lagedega ruumid: lagede kõrgus on 3,6 m, viimastel korrustel  kuni 4,5 m. Rendipindade suurused on 80, 150, 180, 300, 500 700 ruutmeetrised kuni  1500 ruutmeetrise ühendatud pinnani. Ruutmeetri rendihind on 6,5 eurost kuni 9 euroni.  Parkimine suletud hoovis kuni 130 autole.

1923 aastal valminud suursuguse arhitektuuriga Niine 11 on olnud rahatrükikoda ja nõukogude ajal Suva suka- ja sokivabriku kontorihoone. Colonna võttis hoone renoveerimise üle 2011 aasta kevadel ja tänaseks on 7600 m2 rendipinda valmis, pool sellest rentinud ka juba leidnud.

Niine 11 renoveerimise arhitektid olid Allianss arhitektid OÜ arhitektid Tarmo Teedumäe, Toomas Tammis, Inga Rukas, Paco Ulman. Sisekujunduse lõi Paco Ulman.

Niine 11 hoones on loomelinnakut arendatud mitu aastat. Nüüd on see valmis ning avatud uutele rentnikele. Juba tegutsevad massiivsete kiviseinte, kõrgete lagede ja suurte akendega hoones eri loomevaldkondade esindajad: fotograafid, arhitektid, disainerid, klaasikunstnikud, filmitegijad ja sulesepad. Niine 11 üks tuntumaid asunikke on Nukufilm.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785