Autor: Katariina Krjutškova • 25. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Poliitiline heitlus Muuga kai ehituse ümber

Möödunud nädalal sõnas riigikontrolli peakontrolör Tarmo Olgo, et Tallinna Sadama võimalikust laristamisest ja seaduse rikkumisest tuli rääkima insaider, kelle nime riigiettevõtte juht eile avalikustas.

"Kuna riigikontrolli poolt auditeerimisaruanne on pretsedenditult karm Tallinna Sadama koha pealt ja eelmisel esmaspäeval riigikontrolli poolt esitatud süüdistused, justkui Tallinna Sadam oleks valetanud ja vassinud, siis ma peaksin ka siinkohal õiglaseks peatuda protsessil, kuidas see auditeerimine toimus," võttis Tallinna Sadama juhatuse esimehe Ain Kaljuranna jutt huvitava pöörde riigikogus riigieelarve komisjonis.

Kaljurand nimetas insaideri nime, kellele riigikontrolli peakontrolör Tarmo Olgo möödunud nädala Äripäevas vihjas. "Selleks inimeseks oli Eduard Kikkas, kes töötas lühiajaliselt (KMG - toim) ehitusfirmas ja teostas konteinerterminali ehitust," sõnas Kaljurand. Kas eesmärgiga riigikontrolli kompromiteerida või mõne muul põhjusel, viitas Kaljurand muuseas ka Kikkase võimalikule huvipakkuvale taustale ning lisas: "Eduard Kikkasest on saanud täna riigikontrollile põhiline ehitusekspert, kelle alusel on koostatud kõik ehitusekspertiisid."

Eile jätkus heitlus Tallinna Sadama ja riigikontrolli vahel Toompeal, kus mõlemad osapooled ja riigieelarve komisjoni kuuluvad poliitikud saatsid üksteise suunal vihjetega looritatud kommentaare. Kõne all oli Muuga kai ehitus, mille ümber käib vaidlus suvest saati.

Millest veel juttu oli, loe tänasest Äripäevast!

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785