Itaalia investorid sisenevad jõuliselt Tallinna kinnisvaraturule

Colonna Capitali sõnul on Eesti kinnisvaraturul väga suur potentsiaal, eriti hoonete puhul, mis on jäänud pärast iseseisvust renoveerimata.

„Eesti kinnisvara on üldiselt väga suure arengupotentsiaaliga – enamik hooneid on vanad ja suurte renoveerimisvajadustega. Uute hoonete ehitusel ei ole madal jõukuse tase toetanud tugevat arhitektuurilise külje konkurentsi, mistõttu enamik maju on igava kujundusega,“  sõnas Colonna Capitali üks investoreid Cesare Gagliardoni, kes osaleb esmaspäeval aadressil Niine 11, arenduse avamisel. Tegemist on hoonega, mis on olnud rahatrükikoda ja nõukogude ajal Suva suka- ja sokivabriku kontorihoone. Kogu investeering Niine 11 arendusse on 6,5 miljonit eurot.

„Meile meeldib, et tegemist on ajalooga hoonega ja majal on rentnike kommuuni näol tegemist omanäolise keskkonnaga. Siin kohtub  edukatest loovinimestest ja ettevõtetest koosnev seltskond. Kõrgete lagedega avar arhitektuur loob atmosfääri, kus saab mõelda lennukaid mõtteid,“ kommenteeris välisomanike esindaja Roberto de Silvestri Niine 11 projekti.   

Niine 11 hoones on loomelinnakut arendatud mitu aastat. Nüüd on see valmis ning ootab uusi rentnikke. Juba tegutsevad massiivsete kiviseinte, kõrgete lagede ja suurte akendega hoones eri loomevaldkondade esindajad: fotograafid, arhitektid, disainerid, klaasikunstnikud, filmitegijad ja sulesepad. Niine 11 üks tuntumaid asunikke on Nukufilm.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed