Ehitusmaterjalide ekspordis hiigelajad

Eesti ehitusmaterjalide tootjad plaanivad tänavu eksportida 155 miljoni euro eest, mis on kõigi aegade parim tulemus.

Isegi buumiaegne eksport jääb sellele alla - 2008. aastal müüdi Eestis toodetud ehitusmaterjale välismaale 151,4 miljoni euro väärtuses. Mullusega võrreldes prognoosib ehitusmaterjalide tootjate liit (EETL) selleks aastaks üheksaprotsendist ekspordi kasvu.

Müük välisturgudele kasvab ka järgmisel aastal, võis kuulda eile Äripäeva ja EETLi konverentsil "Ehitusmaterjalide tootjate äriplaan 2013". Tuleval aastal üritame saavutada kasvu mujal kui Eestis, rääkis ASi Lasita Aken juhatuse esimees Egon Mats.

"Oma äriplaani tehes me koduturule nii väga ei looda ja kasvu üritame saavutada väljaspool riigipiiri. See aga peab olema tubli töö tulemus, sest ega ka ümberkaudsetes riikides pole suurt kasvu oodata," tõdes ta.

Milliseid ekspordiplaane peavad teised ehitusmaterjalide tootjad, loe tänasest Äripäeva paberlehest.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

oktoober 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed