4. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RKAS kuulutas välja ERMi uue peahoone ehitushanke

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) kuulutas täna välja ehitustööde riigihanke "Mälestuste väli - Eesti Rahva Muuseumi peahoone ehitus". Muuseum on plaanis avada 2016. aasta lõpuks.

Väljakuulutatud riigihange viiakse läbi eesmärgiga leida ERMi ehituse peatöövõtja, kelle ülesandeks on  uue hoone ehitamine. Lisaks korraldatakse veel eraldi hanked peahoone sprinklersüsteemi, maaküttesüsteemi ning välisrajatiste ja –alade väljaehitajatele.

ERMi uue peahoone suletud netopind on 33 854 ruutmeetrit ja hoone ehitushanke eeldatav maksumus on koos käibemaksuga 59 miljonit eurot. Riigihange viiakse läbi rahvusvahelise avatud hankemenetlusena ja parima pakkumuse edukaks tunnistamise aluseks on madalaim hind. ERMi rajamise ja sisustamise eeldatav kogumaksumus on koos käibemaksuga 75,69 miljonit eurot. Hoone rajamist rahastatakse Kultuurkapitali sihtotstarbelistest toetusest ja RKASi oma- ning laenuvahenditest.

RKASi eesmärgiks on rajada Eesti Rahva Muuseumile optimaalsete kuludega uus peahoone, mis vastaks igati muuseumi vajadustele, oleks esinduslik, vastaks tänapäevastele energiatõhususe nõuetele ning mille hilisemad ülalpidamise kulud oleks madalad. Uus muuseumihoone peab olema hilisemas ekspluatatsioonis energiasäästlik, kasutatavad ehitusmaterjalid ja tehnoloogilised seadmed peavad olema kvaliteetsed ja ajas kestvad.

ERMi uus peahoone on kavandatud ehitada Tartusse, Raadile. Uue hoone tarbeks on muuseumil kasutada kolm kinnistut Tartu linna ja Tartu valla territooriumil.

Uude hoonesse kavandatakse ERMil tänapäevased näituseruumid, tööruumid ja kollektsioonidele hoidlad. Luuakse võimalused muuseumi külastajatele kvaliteetseks vabaaja veetmiseks – ruumid on ette nähtud restoranile, kohvikule, erinevatele muusika-, kino- ja teatrisaalidele, seminariruumidele ja õppeklassidele. Lisaks loob rajatav keskkond eeldused ja võimalused erinevate institutsioonide ja vabaühenduste tegevuseks ja koostööks.

Hoone projekteeriti aastatel 2007-2012. Arhitektuurse projekti koostas arhitektuuribüroo SARL D´Architecture Dorell Ghotmeh Tane koostöös Eesti alltöövõtjatega arhitektuuri- ja sisearhitektuuribüroodega HG arhitektuur, Kino ja Pille Lausmäe SAB. Hoone tehnilise projekti koostas ja tegutses peaprojekteerijana EA Reng AS koostöös IB Aksiaal OÜ-ga. Projekt on koostatud tööprojekti staadiumis. 

RKAS ja ERM sõlmisid 10. novembril 2011. aastal käsunduslepingu, mille kohaselt RKAS korraldab ERMi nimel uue muuseumihoone ehitustööde, ehitustööde omanikujärelevalve ning hoone sisustamiseks vajalikud riigihanked ning viib läbi nendega seotud toimingud.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785