27. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pro Kapital tuleb börsile

Ettevõtte teatel on tegemist esimese aktsiate avaliku pakkumise Balti börsidel alates 2010. aastast, ning eelduste kohaselt suurima pakkumise Balti regioonist pärit ettevõtte poolt alates 2007. aastast.

Pro Kapital Grupp (Pro Kapital) avalikustas täna nii rahvusvahelistele institutsionaalsetele investoritele kui ka Eesti, Läti ja Leedu jaeinvestoritele suunatud aktsiate avaliku pakkumise prospekti. Ettevõte on esitanud taotluse aktsiate noteerimiseks NASDAQ OMX Balti börsidel.

Börsile tulek hõlmab kuni 37 miljonit uut aktsiat. Aktsia prognoositav hinnavahemik on 1,90 - 2,05 eurot, lõplik hind määratakse 10. septembri paiku institutsionaalsete investorite nõudluse põhjal.

Pro Kapital ei välista, et lisaks võib  Pro Kapital täiendavalt lasta välja miljon uut aktsia, et katta võimalikust ülemärkimisest tulenevat vajadust.

“Balti riikide paranev majanduskliima ja Pro Kapitali seniste projektide tulemuslikkus julgustavad meid edasi arendama Peterburi tee kaubanduskeskust ja Tondi kvartalit Tallinnas ning Tallinna tänava elamuarendusprojekti Riias ning jätkama tööd ka teiste projektidega,” ütles Pro Kapitali juhatuse esimees Paolo Michelozzi. “Ehkki meil on bilansis ruumi laenukapitali kaasamiseks, nõuavad nende kolme uue arenduse esmased etapid rohkem kui 130 miljoni euro suurust investeeringut, mistõttu oleme otsustanud korraldada avaliku aktsiaemissiooni.”

Pro Kapitali juhatuse esimehe Allan Remmelkoori sõnul loodab ettevõte läbi aktsiate pakkumise kaasata 70,3 kuni 75,9 miljonit eurot peamiselt kolme uue arenduse finantseerimiseks. “Baltikumi kinnisvaraturg on pärast 2009. ja 2010. aastal põhjas ära käimist taastumas. Kuna me keskendume pika-ajalisle perspektiivile, paistab kätte olevat jõudnud õige aeg,“ ütles Remmelkoor.

Pro Kapital on Eesti juhtiv kinnisvaraarendusettevõte, mis keskendub kaasaegsetele suuremahulistele elamuarendus- ja ärikinnisvara projektidele Tallinnas, Riias ja Vilniuses. Alates asutamisest 1994. aastal on ettevõte lõpule viinud 20 projekti, millest mitmed on esmakordsed Baltikumis. Ettevõtte suurimad omanikud on Ernesto Preatoni ja temaga seotud isikud (34,5%), Vladimir Maslov (11,5%) ja Giuseppe Prevosti ja temaga seotud isikud (8,4%). Ülejäänud aktsiad kuuluvad väikeinvestoritele.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785