Kinnisvaraturul jätkub aktiivsust viieks aastaks

Üks oluline kinnisvaraturul nõudlust mõjutav tegur on rahvaarv ja selle vanuseline koosseis. Kuna praegu on kahekümnendates eluaastates noorte osakaal rahvastikust üsna suur, on kinnisvaraturg aktiivne.

Suurim kinnisvaraturul, st üüri- ja ostu-müügiturul ilma tegev rühm on nimelt inimesed vanuses 20–29 aastat. Need on noored, kes on valmis vanematekodust välja kolima. Nii on kinnisvara ostu-  või üüriturule sisenemine teatavas mõttes vanuseline paratamatus.

Heites pilgu Eesti elanike vanuselisele struktuurile, näeme, et 20. aastates inimeste hulk on suurim. Nii võime tõdeda, et “õiges vanuses” olevate inimeste rohkus on hiljutise ja ka praeguse kinnisvaraturu aktiivsuse üks põhjuseid.

Võime julgelt eeldada, et 25aastaste suur hulk lubab tehinguterohket kinnisvaraturgu veel nii mitmekski aastaks. Heites aga pilgu ettepoole, näeme, et turuperspektiiv pole kuigi lootusrikas. Lapsi sünnib vähe, Eesti rahvastik vananeb ja väheneb. Eurostati rahvastikuprognoosi järgi on Eestis 2060. aastal 1,173 miljonit inimest, mis on praegusest arvestuslikust rahvaarvust 12% vähem.

Loe pikemalt 15. augusti Äripäeva Kinnivara lisast.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

jaanuar/​veebruar 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Bonava otsib ARENDUSE PROJEKTIJUHTI

Bonava Eesti OÜ

28. veebruar 2018

Nordic Houses otsib PROJEKTIJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

01. märts 2018

Ruukki otsib TOOTEINSENERI

Ruukki Products AS

09. märts 2018

Ehituse erilehed