Tallinna vangla arendus sai rohelise tule

Justiitsminister Michali sõnul on tegemist hea uudisega, kuna algselt Maardusse kavandatud ning seal aastateks vaidlustesse takerdunud Tallinna vangla arendus liigub plaanipäraselt edasi.

„Eelmisel kevadel leidsime vanglale uue asukoha, kuhu vangla rajada ning nüüd, kui on olemas ka detailplaneering, saame selle projektiga edasi liikuda. Tänane Tallinna vangla on äärmiselt amortiseerunud ning nii töötajate, kui kinnipeetavate jaoks oleks ammu vaja korralikumaid tingimusi – pealegi on lagunevate hoonete avariiremont tuleviku suhtes erilise kasuta kulutus. Hea uudis on, et Rae vallavolikogu poolt 19 juunil kehtestatud planeeringule leiti kõiki osapooli rahuldav lahendus ning uue Tallinna vangla rajamisega saab minna edasi maatoimingute ja projekteerimise juurde, “ ütles Michal.

Rae valla detailplaneeringuga muudetakse mõningal määral varasemat Soodevahe tööstuspargi detailplaneeringut, kuna on vajadus muuta osaliselt maakasutuse sihtotstarve riigikaitsemaaks, määrata sellest tulenev ehitusõigus ja hoonestustingimused. Samuti lahendatakse liikluskorraldus, juurdepääsude ja tehnovõrkudega varustamine ning haljastus.

Rae vallavolikogu algatas Tallinna vangla detailplaneeringu 7. juulil 2011. aastal ning selle koostas K-Projekt AS.

Järgmise sammuna alustatakse maatoimingutega, millele järgneb Tallinna vangla projekteerimine ja ehitamine. Kõige varem valmib vanglakompleks 2015. aastal. Vanglaehitust korraldab Riigi Kinnisvara AS.

Uue Tallinna vangla kubatuur saab olema 300 000 m³, mis on võrreldav kolme Olümpia hotelli suuruse hoonega ning hoonete suletud brutopind kokku ligi 74 000 m².

Vaata eskiise


 

Galerii

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed