1. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Colliers näeb potentsiaali tööstuspindade turule

„Soomes on korduvalt märgitud, et Soome on kohalike tööstus- ja logistikaettevõtete seas oma atraktiivsuses Eestile alla jäänud,“ tõi esile Colliersi investeeringute ja hindamise juht Margus Tinno. 

"See viitab Eesti lao- ja tööstuspindade turu kasvavale potentsiaalile,“ märkis Tinno. 

Colliersi analüütikute koostatud igakuisest ülevaatest ilmneb, et  erinevad sektorid on endiselt aktiivsed ning suuremat potentsiaali on näha lao- ja tööstuspindade turule.

Praegusel hetkel lükatakse büroopindade turul suvise puhkusteperioodi tõttu enamus otsuseid sügiseni edasi. Colliersi prognoosi kohaselt võivad aasta teises pooles mitmed suurte rentnike potentsiaalsed kolimise otsused büroopindade täituvust kuni 10 000 m2 võrra suurendada.

Kaubanduspindade täituvus hea

Colliers märgib, et kaubanduspindade turul on suurte ostukeskuste vakantsuse määr jätkuvalt nullilähedane ning see sunnib üürnikke alternatiivseid võimalusi otsima. Populaarsuselt teisel kohal on kaubanduspinnad, mis asuvad tiheda jalakäijate liiklusega tänavate ääres, on hästi nähtavad  ning suurte vaateakendega. Välisturistide jätkuva kasvuga on suvi Tallinna vanalinnas tegutsevatele jaemüüjatele parim aeg.

Indikaatorid tööstuspindade turu kasvule

Juuni lõpus pani globaalne elektrimasinate ja automaatikaseadmete tootja ABB AS nurgakivi uuele tootmis- ja büroohoonele Tallinna lähedal Jüris, mille maksumuseks kujuneb ligikaudu 13-14 miljonit eurot. Uues hoones on 14 000 m2 pinda ja see peaks valmima järgmise aasta kevadeks. Koos uue hoonega on Jüris ABB kasutuses juba 45 000 m2 pinda.

„Antud info annab veelkord kinnitust, et Rootsi ja Soome logistika- ja tööstusettevõtted on Eestist huvitatud, kuna siinsed tegevuskulud on ligikaudu poole madalamad kui teistes Skandinaaviamaades,“ kommenteeris Tinno. Tinno sõnul viitab see lao- ja tööstuspindade turu kasvule

Colliers International Advisors on osa rahvusvahelisest kinnisvarateenuseid osutavast konsultatsioonifirmast Colliers International, millel on 62 riigis 522 esindust.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785