Saaremaa tuntumaid ehitusfirmasid pankrotis

Saaremaa üks suuremaid ja tuntumaid ehitusettevõtteid Primus PR esitas üleeile Pärnu maakohtule avalduse pankroti väljakuulutamiseks.

Saarte Hääl kirjutas sellistest kahtlustest ka eile, kui Primus PR tühistas raskustele viidates lepingu Kuressaare linnuse renoveerimisel.

Nagu üleeile, ei soovinud Primus PRi juht ning omanik Priit Riim ka eile lehele avaldust kommenteerida. "Mul ei ole teile midagi öelda. Ma ei ole avaliku elu tegelane, ma ei pea midagi kommenteerima," sõnas ta.

Primus PR on korduvalt figureerinud Äripäeva koostatavates edetabelites. Parimaks jäi 2001. ja 2008. aastal Saaremaa TOPi teine koht. Eesti Edukamate Ettevõtete TOPis saavutas Primus PR 2008. aastal 90. koha, 2010 oldi Eesti ehitusfirmade edetabelis 47. positsioonil.

Ettevõte loodi 1994. aastal, enamasti ehitati Saaremaal ja Harjumaal, aga ka Soomes ja Venemaal. Veebruaris 2010 algas Primus PRi saneerimismenetlus. Nagu on kirjas firma 2010. aasta aruandes, tekkis tellijate vastutustundetu käitumisega ettevõttel maksuvõlg ning probleeme oli arvete tasumisel.

Primus PRi müügitulu oli 2009. aastal 97 mln krooni ja 2010. aastal 106 miljonit. Tunamulluses aruandes ennustas Primus 2011. aasta käibeks neli miljonit eurot. Mullust aruannet pole Primus PR äriregistrile veel esitanud.

Ettevõtte jaotamata kasumi jääk oli 2010. aasta lõpus 17,6 miljonit krooni.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed