Autor: Raivo Sormunen • 28. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

East Capital ostis Tallinna piiril asuva logistikakeskuse

Balti kinnisvaraturule spetsialiseerunud East Capitali fond Baltic Property Fund II ostis 24 miljoni euro eest Tallinna piiril Tänassilma Tehnopargis asuva logistikakeskuse VGP Park Tallinn.

Vastselt valmis saanud logistikakeskuse hoonestusala maht on 40 000 ruutmeetrit ning varahaldusfirma andmeil ulatub üüritootlus üle 9 protsendi.

VGP Park Tallinn müüjaks oli Kesk- ja Ida-Euroopas logistika ja kergetööstuseks mõeldud kinnisvarapindasid arendav Belgia VGP kontsern. Kinnisvaraarendaja märgib siinse tütarfirma 2011. aasta aruandes, et Tallinna logistikakeskuse esimene laohoone sai valmis 2009. aastal ja teise laohoone valmimisajaks on määratud 2012. aasta teine kvartal.

VGP Park Tallinn sai möödunud aasta 1,50 miljoni eurose käibe juures 0,08 miljonit eurot kasumit. Eelmise aasta lõpuks ulatus logistikakeskuse varade maht 19,42 miljoni euroni.

„See on väga hea näide sellest, kuidas East Capital Real Estate kasutab ära Baltimaade kinnisvaraturu potentsiaali. Me ajame aktiivselt taga mitmeid uusi ülevõtmisi Tallinna, Vilniuse ja Riia piirkonnas,“ märkis East Capital Real Estate juht Biljana Pehrsson.

Varahaldusfirma märgib, et ülevõetav logistikakeskus sobib väga hästi kinnisvarafondi portfelli – olemasolevad liisingulepingud on pikaajalised, mis garanteerivad stabiilse ja pikaajalise rahavoo.

East Capital märgib, et Baltimaade majandused on pärast finantskriisi taastunud hästi.

Baltic Property Fund II loodi 2. mail ning tegemist oli fondi esimese investeeringuga. Esimeses kapitali kaasamise voorus investeerisid investorid (eesotsas börsifirma East Capital Explorer`iga) fondi 11 miljonit eurot. Lisaks on tulnud East Capitali kõrval partneriks Põhjamaades tegutsev ettevõtete rahastamise ja konsultatsiooniga tegelev firma  Pangea Property Partner.

Fond on mõeldud institutsionaalsetele ja professionaalsetele investoritele. Fondi omakapitali mahuks on planeeritud 50 miljonit eurot ning investeerimisperioodi pikkuseks seitse aastat.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785