25. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jõhvis avati uus politsei- ja päästeameti ühishoone

Uus hoone valmis keerulisel ajal, kui majanduses ja ehituses toimusid suured kõikumised. Hoone ehitamisel võeti aluseks rangemad nõuded, võrreldes kehtivate nõuetega.

„Hoone projekteerimisel ja ehitamisel lähtuti RKASi juhendmaterjalist „Tehnilised nõuded kooli- ja büroohoonetele“, millega soovisime tagada maksimaalse energiatõhususe ja parima töökeskkonna. Kuigi hoone projekt koostati ajal, mil energiaküsimused ei olnud nii aktuaalsed kui täna, võeti aluseks juhendmaterjal, mille mitmed nõuded olid rangemad võrreldes kehtivates õigusaktides kehtestatud miinimumnõuetega,“ tõi välja Riigi Kinnisvara AS juhatuse liige Elari Udam.

Hoone ehitamisel oli keeruline püsida ajagraafikus. „Ehitustegevus jäi aga toonase turu kontekstis keerulisse perioodi ja peatöövõtjal oli seetõttu raskusi ajagraafikus püsimisega. Samuti tegime kliendile vastu tulles töö käigus projektis mitmetest mahukaid muudatusi, mis avaldas mõju algselt kavandatud valmimistähtajale,“ märkis Udam. Siiski Udami sõnul koostöö ehitajaga laabus.

Uue maja projekteerimisel võeti arvesse kõiki politsei- ja päästetöö eripärasid ning püüti luua võimalikult head töötingimused ilma liigsete kompromissideta. „Vana maja renoveerides tuleb ikka üht-teist ümber kohandada, mis võib lõppkokkuvõttes kujuneda kulukaks ja ebamugavaks. Uue majaga seda muret pole, kõik on tehtud selles töötajate vajadusi arvestades,“ sõnas Riigi Kinnisvara AS-i juhatuse esimees Jaak Saarniit.

Ühishoone arhitekt on Ott Ojamaa ning projekteerija AS Amhold. Valmis ehitasid Elinord Ehitus OÜ ja Facio Ehituse AS. Hoone ehitusmaksumuseks kujunes ligi 5 miljonit eurot.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785