24. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia müüb oma kinnisvara

Müüki läheb 47 eri linnades paiknevat Eesti Energia kinnistut ja hoonet. Müüki lähevad nii büroo- ja teenindushooned kui ka garaaži- ja laokomplekse ning muu sihtotstarbega kinnistud.

Eesti Energia AS Kinnisvara direktori Urmas Uiboaidi sõnul tahetakse kinnisvara müümisest saadud tulu suunata põhitegevusse – elektri, soojuse ja vedelkütuste tootmisesse.

”Meil on ajaloolisest pärandist tulenevalt arvestatav hulk kinnisvaraobjekte, mille haldamine on ressursimahukas. Mõistlikum on suunata võimalikult palju tähelepanu uutele investeeringutele, mis aitavad edasi viia Eesti Energia põhiäri,” sõnas Uiboaid.

Müüdavatest objektidest asub Tallinnas asub kolm: Järve tn 37, Kadaka tee 61 ja Kadaka tee 42e ning 42m. Eesti Energia pressiesindaja Eliis Venniku sõnul on müüdavatest objektidest kõige kõrgema alghinnaga just kaks viimast, ulatudes 2,1 mln euroni.

Peale nimetatud Tallinna kinnistute on suuremad müügisolevad objektid Tartus paiknevad Ilmatsalu 5 ja Ilmatsalu 3 kinnistud ning Pärnus Energia tn 4 asuv kinnistu.

Tehing ei puuduta Eesti Energia põhitegevusega seotud kinnisvara. Ettevõte jääb ka edaspidi põhitegevusega seotud kinnisvara omanikuks ja korraldab kinnisvara korrashoidu Narva Elektrijaamade, Kaevanduste, Õlitööstuse, Iru Elektrijaama, Tehnoloogiatööstuse jt põhitegevusega seotud ettevõtete büroo- ja tootmishoonetes.

Milliseks kujuneb müügisumma, ei soostunud Eesti Energia täna spekuleerima. Eesti Energia tegeleb müügiga ise, ent ei välista ka müügipartneri kaasamist. Pakkumiste esitamise tähtajaks on 5. september.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785