10. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vink: Lennusadam on oluline maamärk Eesti ehituses

Nordeconi juhatuse esimehe Jaano Vinki sõnul on Lennusadama angaaride rekonstrueerimise puhul tegemist objektiga, kus enamike lahenduste väljatöötamisel alustati praktiliselt nullist.

Vink tõi kogu projekti osas välja kolm kõige peamist märksõna, mis iseloomustavad kogu projekti ning selle elluviimist.

Unikaalsus

„Sisuliselt on tegemist otsast lõpuni tegemist unikaalse lahendusega nii ehituslikus mõistes kui ka ekspositsiooni poole pealt,“ märkis Vink. Vinki sõnul oli tarvis kõiki lahendusi hakata välja töötama koha peal otsast peale, sest hoone eripära arvestades puudus võimalus kasutada olemasolevaid ehituslikke tüüplahendusi. Selles osas sai Nordecon juurde väga palju uusi ja väärtuslikke kogemusi.

Muutuvad majandusolud

Lennusadama projektiga alustati aastaid tagasi, kui majanduses oli veel soodsad tingimused, kuid need muutusid väga järsult ja mitmel korral.

„Kogu ehitusprotsess nii tellija, arhitekti, projekteerija kui ka ehitaja poolt sai läbi viidud kõige keerulisemal ajal, kui majanduses toimusid järsud muutused – kriisikõvera kukkumine ja järsk tõus sattusid kõik ehitusprotsessi ajale. Surve all olid nii projekti kulud kui ka kogu töökorraldus. Siiski leiti kõigele koostöös lahendus ja töö suudeti lõplikult ellu viia,“ rääkis Vink.

Maamärk Eesti ehituses

„Vaatamata kõikidele spekulatsioonidele ja emotsioonidele on Lennusadama rekonstrueerimise projekt Nordeconi jaoks muljetavaldav. See projekt on maamärgiks ehitajatele mitte ainult meil, vaid ka piiri taga, sest sellist projekti pole mujal varem tehtud,“ tõi Vink esile. „Samuti on see kindlasti oluline maamärk kogu Tallinna linnale ja saab oluliseks tõmbenumbriks Tallinna külastavatele turistidele,“ lisas Vink.

Tallinna Lennusadama avamine toimub homme 11. mail ning külastajatele on avatud alates 12. maist, mil muuseum on lahti terve öö.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785