Autor: Piret Reiljan • 2. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suusaskandaal viib ametist veel kolm ametnikku?

Lisaks Tamur Tsäkkole võivad olla sunnitud maanteeametist lahkuma koos Tsäkkoga suusareisidel viibinud asedirektorid Andri Tõnstein, Margus Suik ja haldusjuht Ilmar Maar.

Ametlikku kinnitust infole veel ei ole. Maanteeameti töötajaid informeeriti sel esmaspäeval, et kolm nimetatud ametnikku on usalduse kaotanud. Suik ja Maar olid Tsäkko kolleegid juba ARKi ajal, enne Tsäkko juhitud ARKi ühendamist maanteeametiga, Tõnstein saabus maanteeametisse AS Teede REV-2 juhi kohalt ja tõusis kiiresti Tsäkko asetäitjate hulka.

Täna kell 11 toimub maanteeametis ameti ajutise peadirektori Erkki Raasukese pressibriifing. Raasuke ütles esmaspäeval Äripäevale, et ei kommenteeri kõnealust teemat mitte kuidagi enne kolmapäevast pressibriifingut. Margus Suik ütles telefonis, et on Eestist ära puhkusel, oma ametist vabastamist ta ei kinnitanud ega lükanud ümber. „Ma ei soovi mitte midagi kommenteerida,“ sõnas Suik ja lõpetas kõne. Andri Tõnstein ja Ilmar Maar esmaspäeval mobiiltelefonile ei vastanud.

Kevadine suurpuhastus maanteeameti juhtivtöötajate ridades on tingitud Äripäeva paljastatud reisidest, kus maanteeametnikud ameti kulul mäesuusatasid ning Genfi autonäitust külastasid. Lisaks mitu aastat järjest toimunud Genfi reisile korraldati Tsäkko eestvedamisel paaril viimasel aastal ameti juhtidele ka mitmepäevast talveseminari Rootsi suusakuurordis.

Esmaspäev oli viimane päev maanteeameti uueks juhiks kandideerimiseks dokumentide esitamiseks. Möödunud reedel kirjutas Äripäev, et tõenäoliselt saab ameti uueks juhiks praegune Teede Tehnokeskuse juht Ilmar Jõgi, kes küll kinnitas, et kavatseb oma kandidatuuri esitada, kuid toonitas, et tegemist on avaliku konkursiga. Jõgi sõnul on ta majandusminister Partsiga küll "sina" peal, kuid minister ei ole teda isiklikult maanteeameti juhiks kandideerima kutsunud.

Maanteeameti juhi konkursile oli esmaspäeval tööpäeva lõpuks laekunud 11 avaldust. Lõplik kandidaatide arv selgub täna, sest konkursil saavad osaleda kõik kandidaadid, kelle dokumentide postitamise kuupäev on 30. aprill.

9. mail koguneb Riigikantselei juures tegutsev kõrgemate riigiametnike konkursi- ja atesteerimiskomisjon, kes otsustab, keda kandidaatisest lubada konkursil osalema ning millised hindamisvoorud läbi viiakse.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785