30. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kredex toetab eramajade taastuvenergia seadmete soetamist kuni 70%

Eramute meede on abiks eelkõige majaomanikele, kes on juba eelnevalt planeerinud oma kodu energiatõhususe ja sisekliima parandamist.

Toetust saab taotleda väikeelamu rekonstrueerimistööde teostamiseks, vajalike ehitustoodete- ja materjalide soetamiseks, projekteerimiseks, omanikujärelevalve teostamiseks ning taastuvenergia seadmete soetamiseks ja paigaldamiseks.

„Toetuse tingimused on kehtestatud majandus- ja kommunikatsiooniministri määrusega „,Väikeelamute rekonstrueerimise toetus“,  millega soovitame toetusest huvitatutel kindlasti põhjalikult tutvuda,“ lisas Kuusk. 

Maksimaalne toetus on määruses välja toodud kuni 70%, mida on võimalik taotleda taastuvenergia tootmisseadmete soetamise ja paigaldamise maksumusest. Tavarekonstrueerimise puhul on võimalik toetuse suurus kuni 40%.

Toetus on mõeldud kõigile väikeelamutele, mis on kantud ehitisregistrisse ja alates 22.07.1995 väikeelamule peab olema väljastatud kasutusluba. Kui taotleja väikeelamu on ehitatud enne 22.07.1995 ja ehitisregistris märgitud esmase kasutuselevõtu aasta seda tõendab, siis ei ole kasutusluba vajalik

Väikeelamuteks loetakse üksikelamuid, kaksikelamuid, ridaelamuid, kahe korteriga maju ja suvilaid või aiamaju, mis on kasutusel vähemalt neli kuud aastas.

Taotlus tuleb esitada enne töödega alustamist. Toetuse väljamaksmiseks peab taotleja olema renoveerimistööd lõpetanud ja/või taastuvenergiaseadmed soetanud ja paigaldanud ning arved omafinantseeringu ulatuses tasunud.

KredEx alustab täna, 30. aprillil eramajade rekonstrueerimistoetuse taotluste vastuvõtmist. Toetust saab taotleda väikeelamu rekonstrueerimiseks ja taastuvenergia seadmete kasutusele võtmiseks. Lisainfot toetuse määrade ja taotlemise kohta leiab veebilehelt www.kredex.ee/eramaja.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785