Eesti katusetootja ostis Soome gasellettevõtte

Eile ostis Eesti teraskatuste terviklahenduste pakkuja AS Toode Soome sama sektori ettevõtte OY JanLa.

Ei juhtu just sageli, et Eesti firma ostab ära Soome ettevõtte. Eile hommikul sõlmisid Toode ja JanLa ostu-müügilepingu JanLa aktsiate ostmiseks. Tehingu käigus sai JanLa omanik Janne Lahtinen AS Toode kolmandaks suuremaks eraisikust aktsionäriks, omandades Toote aktsiatest 9 protsenti. JanLa ja Toode tegevuste ühendamisel tekib Balti- ja Põhjamaade suurimaid teraskatuste valmistajaid ja paigaldajaid.

JanLa on Soome gasell, ülikiirelt arenenud terasplekk-katuseid ja lisatarvikuid tootev ettevõte, mis viie tegutsemisaasta jooksul tõusnud tiheda konkurentsiga Soome turul esimese viie hulka. 2010. aastal nimetas Kauppalehti JanLa Soome kiireimini arenevaks ettevõtteks. Firma käive oli  2011. aastal ligi 8 miljonit eurot, kasvades aastaga 23 protsenti.

Pikemalt loe tänasest Äripäevast.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

jaanuar/​veebruar 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Värvikeskuste Grupp otsib PÕHJA-EESTI ÄRIMÜÜGIJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

04. märts 2018

Bonava otsib ARENDUSE PROJEKTIJUHTI

Bonava Eesti OÜ

28. veebruar 2018

Ruukki otsib TOOTEINSENERI

Ruukki Products AS

09. märts 2018

Ehituse erilehed