19. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Korteriühistud: eluohtlikud rõdud tuleb kiiresti korda teha

Eesti Korteriühistute Liidu hinnangul kujutavad lagunenud rõdud reaalset ohtu majaelanike tervisele ning vajavad kiiremas korras renoveerimist, mistõttu tuleks kaaluda eraldi riikliku toetusmeetme loomist.

“Eilne juhtum Tallinnas Lasnamäel, kus lagunenud rõdupiire alla kukkus, lõppes küll õnnelikult ja keegi ei saanud viga, kuid see näitab, et lagunenud nõuka-aegsed rõdud kujutavad endast otsest ohtu majaelanike elule ja tervisele,” rääkis Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees Andres Jaadla.

“Väljaulatuva rõdu konstruktsioonide remonti praeguses KredExi toetusmeetmes otseselt välja toodud pole, samas kuulub rõdu hoone väliskonstruktsioonide hulka ja on oma olemuselt tihti väga tihti külmasillaks,” selgitas ta. “Meie hinnangul peaks rõdude renoveerimine  kuuluma energiatõhususe tõstmise terviklahendusse, kuid võiks kaaluda eraldi toetusmeetme loomist rõdude korrastamiseks või ehituseks – ilus ja korras rõdu loob ju elukeskkonnale lisaväärtust.”

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige Urmas Mardi peab korteriühistule parimaks lahenduseks elamu tervikrenoveerimist.

"Meile poolt läbi viidud küsitlused näitavad, et enamik ühistuid eelistab tervikrenoveerimst, kuid algust tehakse pigem üksikute töödega - ebakindlus tuleviku suhtes ning aina kiirenevas tempos tõusvad hinnad on inimesed täiendavate rahaliste kohustuste suhtes murelikuks teinud,» rääkis Mardi. “Tervikrenoveerimine annab aga energia säästmisel parima tulemuse ning on ka riikliku toetuse saamise tingimus,” lisab Mardi

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785