Lennujaam plaanib uut reisiterminali

Lennujaamal on järgmisel aastal plaanis avada eraldiseisev uus reisijate terminal, kus teenindatakse peamiselt odavlennufirmade reisijaid. Uus terminal tuleb võimalikult odava lahendusega, kergesti laiendatav ning vajadusel ka teisaldatav.

Lennujaama juhatuse liikme Erik Sakkovi sõnul on eesmärgiks lennujaama põhikompleks jätta Estonian Airile ning ehitada uus terminal vaid odavlennufirmade reisijate teenindamiseks. Odavlennufirmade reisijate teenindamine erineb regulaarlendude omast ja seetõttu plaanitaksegi uut terminali, et kõikide reisijate teenindamine toimuks võimalikult kiiresti.

Lennujaam plaanib odavlennufirmadele eraldada ka eraldi platsi lennukite parkimiseks, et reisijatel on mugav iseseisvalt lennukist maha tulla ja lennukile minna. „Püüame anda kõik, et ka odavlennu reisijatel oleks võimalikult mugav ning see tooks nad tagasi Tallinna,“ märkis Sakkov.

Uus terminali puhul otsitakse Sakkovi sõnul võimalikult odavat lahendust, et terminal oleks kiiresti ehitatav, laiendatav ja vajadusel ka teisaldatav. Uus terminal rajatakse põhiterminali vahetusse lähedusse.

Lähiaastail plaanib Tallinna Lennujaam pikendada ka lennurada 300 meetri võrra, et suuta vastu võtta ka suuremaid lennukeid, ning laiendada ruleerimisala.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed