3. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehnopolis plaanib Ülemiste ehitusse investeerida 30 miljonit

AS Technopolis Ülemiste juhatuse esimees Gert Jostov: „Ettevõte planeerib järgneval kahel aastal kolmiktorni ehituseks investeerida üle 30 miljoni euro.“

Tänaseks on alustatud Lõõtsa 8 kolmiktorni ehitusega, mis valmib 2013. aasta lõpuks ja võimaldab Technopolis Ülemistel kasvatada pakutava büroopinna mahtu ca 50% võrra.

Technopolis Ülemistes on täna välja ehitatud 46 000 m2 kaasaegset büroo- ja kontoripinda, lisaks on umbes 24 000 m² tööstus- ja laopinda.

„Targa Äri Linnas käib juba täna igapäevaselt tööl umbes 3500 inimest ning 2013. aasta lõpuks oleme planeerinud selle arvu tõusu 6 000 inimeseni. Selline töötajate hulk kohustab meid pakkuma lisaks tavapärastele teenustele ka hulgaliselt lisateenuseid, mis aitavad kokku hoida inimeste aega ja säästa ettevõtetele raha. 2011. aastal avasime linnakus lasteaia, 2012. aasta sügisel plaanime avada spordiklubi, on kavas laiendada ja ümber korraldada parkimisala ning avame otsetee Tallinna Lennujaama, et saaks veel mugavamalt ja kiiremini lennuki peale jalutada,“ lausus Jostov.

Lisaks juba eelnevalt toodud teenustele pakutakse oma linnakus Jostovi sõnul toitlustust, konverentsi- ja koristusteenuseid ning sekretäri kasutamise võimalust, korraldatakse erinevaid üritusi ja rahvusvahelist võrgustikku start-up ettevõtetele ja investoritele ning ollakse partneriks rahvusvahelisele mentorlusprogrammile – Startup Wise Guys kiirendile – mis aprilli alguses Targa Äri Linnas uksed avab.

 "Soovime rahuldada ka kõige nõudlikumate ettevõtete ja inimeste soove ning tegeleme teenusteportfelli pideva laiendamisega,“ lisas Jostov.

Technopolis Ülemiste AS saavutas lõppenud majandusaastal (2011. a. majandusaasta hõlmab erandlikult perioodi 15.09.2010-31.12.2011) ca 6 mln euro suuruse käibe ning teenis ca 5,4 mln eurot puhaskasumit. Puhaskasum ilma vara ümberhindluseta oli ca 2,8 mln eurot.

Ettevõtte omakapital moodustas aruandeperioodi lõpus 26,8 mln eurot. 2011. aastal alustati hoogsat investeerimistegevust pakutavate teenuste laiendamiseks ja uute büroohoonete juurdeehitamiseks.

Alates 2010. aasta oktoobrist kuulub 51% ettevõttest teadmismahukate ärilinnakute arendamisele keskendunud Soome börsifirmale Technopolis Plc ning 49% ulatuses on Technopolis Ülemiste aktsiate omanik Ülemiste City arendamise kogemustega AS Mainor Ülemiste.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785